Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017

Βάσω Κόλλια: Χρειάζεται μια πολιτική για την οικογένεια

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4 και Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286, 6932 737 726,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com


Βάσω Κόλλια: Χρειάζεται μια πολιτική για την οικογένεια

Ζούμε σε μια χώρα όπου συχνά ενοχοποιείται η γυναίκα για το γεγονός ότι ο πληθυσμός των παιδιών μειώνεται διαρκώς. Είναι γεγονός ότι τα παιδιά στην σημερινή Ελλάδα αποτελούν μια ηλικιακή μειονότητα. Ο πληθυσμός μας διαρκώς γερνάει. Τα παιδιά, το 1961 αποτελούσαν το 32% του συνολικού πληθυσμού. Το 2012, έφθασαν στο 17,4%, σύμφωνα με εκτιμήσεις που δημοσίευσε η UNICEF. Συνολικά, τα τελευταία 50 χρόνια, το ελληνικό νοικοκυριό συρρικνώθηκε κατά 2,65 μέλη.
Όμως, η γυναίκα ενοχοποιείται ακόμη και για κάτι άλλο, αν και ίσως λιγότερο ανοικτά. Ενοχοποιείται για το γεγονός ότι η δομή της οικογένειας αλλάζει καθημερινά.
Τα διαζύγια στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί, παρότι ο θεσμός της πυρηνικής οικογένειας παραμένει αρκετά πιο ισχυρός από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Υπολογίζεται ότι περίπου το 27% των γάμων στη χώρα μας καταλήγουν σε διαζύγιο, ενώ στο δυτικό κόσμο το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει στο 50%.

Το τρίπτυχο «οικογένεια-οικονομική ανεξαρτησία-κοινωνική και προσωπική ολοκλήρωση» δεν φαίνεται να λειτουργεί για τις γυναίκες. Τι συμβαίνει, λοιπόν, γύρω μας;
Παρότι οι γυναίκες μορφώνονται περισσότερο από τους άνδρες, και συχνά εργάζονται εκτός σπιτιού, επωμίζονται κατά κύριο λόγο τα βάρη της οικιακής φροντίδας. Η άνιση κατανομή του χρόνου μεταξύ γυναικών και ανδρών για τη φροντίδα σπιτιού και οικογένειας, συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα πιο κρίσιμα πεδία ανισότητας μεταξύ των φύλων. Πρόκειται για ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό, που όμως στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα οξυμένο.
Στη χώρα μας, με την οικιακή φροντίδα απασχολούνται κατά μέσο όρο 78% γυναίκες και μόνον 9% άνδρες σε συστηματική βάση.
Όμως, ο δεύτερος ρόλος για τη γυναίκα, κοστίζει ακριβά στις κοινωνίες μας. Κοστίζει κοινωνικά και οικονομικά. Και το κόστος είναι τεράστιο.
Όμως ίσως τελικά η κρίση μας βοηθά. Γιατί αναδεικνύει ξεκάθαρα τα αδιέξοδα των κοινωνιών μας που εμποδίζουν την εξέλιξή μας, που υπονομεύουν την ίδια την επιβίωσή μας.

Σταδιακά θα δούμε ριζικές ανατροπές στη λειτουργία και το ρόλο των φύλων. Δεν πρέπει να περιμένουμε όμως ότι οι αλλαγές θα γίνουν αυθόρμητα. Χρειάζονται παρεμβάσεις και μάλιστα ξεκινώντας από τον πιο θεμελιώδη θεσμό κοινωνικοποίησης, την οικογένεια. Είναι το πρώτο «σχολείο» της κοινωνίας μας. Το φυτώριο θετικών και αρνητικών στερεοτύπων.  Τα παιδιά θα κάνουν το 10% από αυτό που τους λες, αλλά το 80% από αυτό που θα δουν να κάνεις.

Η λειτουργική οικογένεια συμβάλλει καταλυτικά στην εναρμόνιση της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής για τους εργαζόμενους γονείς.
Τίθεται λοιπόν το ερώτημα: πώς θα αλλάξουν οι βαθιά ριζωμένες νοοτροπίες σχετικά με τα φύλα; .
Θα αναφερθώ σε ένα χαρακτηριστικό και χρήσιμο παράδειγμα από τη Σκανδιναβία. Στη Νορβηγία παρέχεται η δυνατότητα 59 εβδομάδων αμειβόμενης γονικής άδειας με το 80% των απολαβών (ή 49 εβδομάδων με το 100% των απολαβών).
Ένα τρίμηνο προορίζεται για τον πατέρα, αντίστοιχο διάστημα για τη μητέρα, και το υπόλοιπο οι γονείς το μοιράζονται με δική τους απόφαση. Αντίστοιχη πολιτική εφαρμόζεται στη Σουηδία.
Η υποδοχή και αποδοχή αυτών των «ονοματισμένων» τριμήνων από τους άνδρες ήταν εντυπωσιακή. Σταδιακά, φαίνεται να αντιμετωπίζουν την προοπτική αυτή όχι ως υποχρέωση αλλά ως ένα πολύτιμο δικαίωμα και ευκαιρία να μοιραστούν χρόνο με τα παιδιά τους. Η υποχρέωση της τρίμηνης άδειας ήταν αρκετή για να ανακαλύψουν τις χαρές της πατρότητας. Να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και ανθρώπινες πτυχές του εαυτού τους.
Με τη ρύθμιση αυτή, επιλύεται με έναν δίκαιο τρόπο το θέμα της γονικής άδειας. Αντιμετωπίζονται όμως και μια σειρά δυσλειτουργίες στο όλο σύστημα που εμπλέκει την οικογένεια, το επάγγελμα και το φύλο. Αν οι πιθανότητες ανδρών και γυναικών να απουσιάσουν για την ανατροφή του παιδιού τους, είναι ίδιες, τότε επιλύονται αρκετά προβλήματα παράλληλα. Κατ'αρχάς, εκλείπει αυτομάτως ο λόγος «επιλογής» του φύλου του υποψηφίου κατά την πρόσληψη. Τα δύο φύλα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες να προοδεύσουν επαγγελματικά, χωρίς οι επιλογές σταδιοδρομίας να συνδέονται αυτονόητα με την τεκνοποίηση και την ανατροφή των παιδιών. Άνδρες και γυναίκες, όταν μοιράζονται τις ευθύνες της οικογένειας, μπορούν να αποδώσουν εξίσου. Η συμφιλίωση της επαγγελματικής, κοινωνικής και οικογενειακής ζωής αποβαίνει προς όφελος του ατόμου, της οικογένειας, αλλά και της ίδιας της επιχείρησης.
Δεν είναι τυχαίο ότι η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών για την φροντίδα παιδιών από τη γέννηση έως και την ολοκλήρωση της φοίτησης στην υποχρεωτική σχολική εκπαίδευση, αποτελεί προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό διατυπώθηκε επίσημα στη Βαρκελώνη το 2002.

Η δημιουργία οικογένειας, η ανατροφή, η φροντίδα και η διαπαιδαγώγηση των παιδιών αποτελεί θέμα και ευθύνη όλων μας! Αφορά εξίσου άνδρες και γυναίκες. Αφορά την πολιτεία, τους θεσμούς κοινωνικοποίησης και φροντίδας, τις επιχειρήσεις και τους εργοδότες.
Αν ενέχει κόστος, αυτό είναι ένα κόστος που πρέπει όλοι μας να αναλάβουμε. H επένδυση στη φροντίδα και στην ανατροφή των παιδιών μας είναι μια επένδυση υψηλής απόδοσης. Γιατί πρόκειται για την ίδια την επιβίωση και την ευημερία της κοινωνίας μας.
Τον θεσμό της Οικογένειας δεν πρέπει να τον θεωρούμε δεδομένο. Πρέπει να τον φροντίσουμε, για να παραμείνει ζωντανός. Για να παράγει ανθρώπους με αξίες και αρχές. Και πρώτα απ' όλα, με αμοιβαίο σεβασμό του ενός φύλου προς το άλλο.Τρίτεκνοι Αττικής: Πρόσκληση σε Ετήσια Παιδική εκδήλωση και βραβεύσεις


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4 και Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286, 6932 737 726,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com

Τρίτεκνοι Αττικής: Πρόσκληση σε Ετήσια Παιδική εκδήλωση και βραβεύσεις

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Τριτέκνων Περιφέρειας (Νομού) Αττικής προσκαλεί τις τρίτεκνες οικογένειες μέλη του σε εκδήλωση:
Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 και ώρα 17.00μμ
στον Δημοτικό Κινηματογράφο Καλλιθέας ΄΄Καλυψώ΄΄ ,
στην οδό Γρ. Λαμπράκη και Καλυψούς, δίπλα στο Γήπεδο της Καλλιθέας.
Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν:

1.    Ενημέρωση για τις δράσεις του Συλλόγου
2.    Η καθιερωμένη κοπή πίτας
3.    Βράβευση των Νέων Τρίτεκνων μητέρων
4.    Βράβευση των νέων Τριτέκνων Φοιτητών
5.    Βράβευση των Πτυχιούχων Τριτέκνων
6.    Βράβευση των Αποφοίτων Λυκείου με βαθμό 17 και άνω
7.    Βράβευση των Αποφοίτων Γυμνασίου με βαθμό 17 και άνω
8.    Βράβευση των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό Έκθεσης με θέμα: ΄΄Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τρίτεκνες – Πολύτεκνες οικογένειες΄΄
9.    Θεατρικό με θέμα ΄΄ Ο Φύλλος΄΄ - από το παιδικό βιβλίο
10.                       Παιδική εκδήλωση με κλόουν (όσα παιδάκια επιθυμούν να έλθουν μασκαρεμένα, μπορούν)
11.                       Στο τέλος θα δοθούν αναμνηστικά παιχνίδια σε όλα τα παιδιά

Η συγγραφέας του παιδικού βιβλίου ΄΄Ο Φύλλος΄΄ θα παρευρεθεί και θα υπογράψει τα βιβλία της, για όσους θελήσουν να το προμηθευτούν.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα υπάρχει μπουφές.

Η είσοδος στο χώρο της εκδήλωσης θα γίνεται με την επίδειξη της θεωρημένης Κάρτας Τρίτεκνου για το 2017.
Θα υπάρχει η δυνατότητα να θεωρηθούν οι Κάρτες και στην έναρξη της εκδήλωσης.

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Υπουργείο Παιδείας: Θα εγγραφούν στις σχολές μεταγραφής τους οι φοιτητές

Π Α Ν Ε Λ Λ Α Δ Ι Κ Η
 Ο Μ Ο Σ Π Ο Ν Δ Ι Α    Τ Ρ Ι Τ Ε Κ Ν Ω Ν
(2θμιο σωματείο )
Μακρυνίτσης 9, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΑΘΗΝΑΙ

Υπουργείο Παιδείας: Θα εγγραφούν στις σχολές μεταγραφής τους οι φοιτητές

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων, ύστερα από πολλές παρεμβάσεις προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου και με πολύ επιμονή, κατάφερε επιτέλους να λυθεί το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι Τρίτεκνοι φοιτητές μας, οι οποίοι είχαν δικαιωθεί ύστερα από ένστασή τους για τις μετεγγραφές τους. 

Ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας ότι μπορούν πλέον να εγγραφούν στα ίδρυμα της αιτούμενης μεταγραφής τους.

Θεανώ Φωτίου: Μέχρι το Πάσχα τα πρώτα 350.000 σχολικά γεύματα στη Θεσσαλονίκη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4 και Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286, 6932 737 726,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com

Θεανώ Φωτίου: Μέχρι το Πάσχα τα πρώτα 350.000 σχολικά γεύματα στη Θεσσαλονίκη

Για προσπάθεια να μπλοκάρουν την έναρξη του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» κατηγόρησε τα κόμματα που αντιδρούν στην εν λόγω τροπολογία, η αναπληρωτής υπουργός αρμόδια για την Κοινωνική Αλληλεγγύη Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στη Βουλή.

Η τροπολογία ψηφίστηκε και παρότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν αρνούνται την ανάγκη να προχωρήσει το πρόγραμμα, επικρίνουν την κυβέρνηση για την πρόβλεψη τους πρώτους τρεις μήνες το πρόγραμμα να υλοποιηθεί μέσω δυνατότητας σύναψης των σχετικών συμβάσεων με απευθείας αναθέσεις.
«Εμείς με αυτή την τροπολογία ξεκινάμε επίσημα ένα μεγάλο πρόγραμμα 11.000.000 γευμάτων για το 2017 των οποίων η ανάθεση και η υλοποίηση θα γίνει με βάση τους διεθνείς διαγωνισμούς και θα είναι κόστους 24,3 εκατομμυρίων ευρώ», είπε η αναπληρωτής υπουργός και πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα “Σχολικά Γεύματα” δεν ξεκίνησε νωρίτερα επειδή τα χρήματα εξασφαλίστηκαν τον Ιανουάριο 2017.
Η κ. Φωτίου διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα ξεκινάει πιλοτικά, μέχρι το Πάσχα και αφορά σε 350.000 γεύματα (σ.σ. από το σύνολο των 11.000.000 γευμάτων), για 35 ημέρες σε 10.000 μαθητές σε σχολεία δήμων της Θεσσαλονίκης.
Ανέφερε επίσης ότι και η κοινοτική νομοθεσία τηρείται αφού ορίζει ότι είναι δυνατή η προσφυγή σε απευθείας ανάθεση αν η εκτιμώμενη αξία είναι κάτω των 750.000 ευρώ ενώ το υπουργείο έχει ομόφωνη γνώμη από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων ότι μπορεί να προχωρήσει για την πιλοτική εφαρμογή με τον σχεδιασμό που έχει εκπονήσει.

Εκπτωτικές προσφορές για Τρίτεκνους Αττικής

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4 και Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286, 6932 737 726,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com

Εκπτωτικές προσφορές για Τρίτεκνους Αττικής

Ενημερώνουμε ότι θα δεχθούμε εκπτώσεις για τους Τρίτεκνους Αττικής μέχρι και 22/2/2017.
Οι εκπτώσεις θα συμπεριληφθούν στο νέο μας βιβλίο Οδηγό Τριτέκνων Αττικής 2017, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο πριν την εκτύπωση.

Τετραετές Φοιτητικό Επίδομα ύψους 4.500 ευρώ το χρόνο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4 και Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286, 6932 737 726,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com

Τετραετές Φοιτητικό Επίδομα ύψους 4.500 ευρώ το χρόνο

Το     Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) γνωστοποιεί  ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη όλες οι διαδικασίες, όμως βρίσκεται στο τελικό στάδιο για την ανάρτηση της «προκήρυξης για τις 2.700 θέσεις προπτυχιακών υποτροφιών», που θα χρηματοδοτούνται μέσω του ΕΣΠΑ και θα αφορούν φοιτητές των Πανεπιστημίων/ΤΕΙ της Ελλάδας για την επιλογή των οποίων θα ληφθούν υπόψη κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.

Αναμένεται αλλαγή του νόμου για τις Μετεγγραφές των Φοιτητών


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4 και Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286, 6932 737 726,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com

Αναμένεται αλλαγή του νόμου για τις Μετεγγραφές των Φοιτητών

Αναστάτωση έχει προκληθεί εδώ και λίγες ημέρες στην Παιδεία για το θέμα των υπεράριθμων μετεγγραφών σε κεντρικά πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Στο θέμα των μετεγγραφών, περισσότεροι από 250 σπουδαστές τμημάτων του ΤΕΙ Αθήνας,
αλλά και ορισμένοι φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ,
έχουν μεταβληθεί σε «ομήρους», που κινδυνεύουν να χάσουν τουλάχιστον το εαρινό εξάμηνο εξαιτίας της άρνησης των τμημάτων να δεχθούν τις μετεγγραφές τους επειδή υπερβαίνουν το πλαφόν του 15% που ορίζει ο νόμος.

Προσφυγές στα δικαστήρια και απειλές πειθαρχικών διώξεων έχει προκύψει στο ΤΕΙ της Αθήνας εξαιτίας της άρνησης 4 τμημάτων του να δεχθούν υπεράριθμες μετεγγραφές φοιτητών,
τις οποίες ενέκρινε το υπουργείο Παιδείας πέραν του 15% επί του συνολικού αριθμού των εισακτέων που προβλέπει ο νόμος.
Φέτος συνολικά εγκρίθηκαν περίπου 5.500 αιτήσεις κανονικών μετεγγραφών (από 12.318 που υποβλήθηκαν) ,
αλλά έγιναν επιπλέον περίπου 2.500 αιτήσεις κατ' εξαίρεση μετεγγραφών,
ενώ εγκρίθηκαν και 2.089 ενστάσεις.
Αποτέλεσμα ήταν ότι στα συγκεκριμένα τμήματα του ΤΕΙ Αθήνας και σε ένα τμήμα του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης,
προέκυψε «υπερπληθυσμός» μετεγγραφομένων.
Ετσι οι συνελεύσεις των τμημάτων αρνήθηκαν να εγγράψουν όσους ξεπέρασαν το πλαφόν του 15% που ορίζει ο νόμος και προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη για παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, τονίζοντας ότι οι υποδομές τους δεν επαρκούν για τους πλεονάζοντες σπουδαστές.

Παρότι το υπουργείο Παιδείας έχει απειλήσει με πειθαρχική δίωξη τους υπευθύνους του ΤΕΙ,
ενώ στα δικαστήρια απειλούν να προφύγουν και οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές,
το ζήτημα βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμμότητα με αποτέλεσμα οι φοιτητές να κινδυνεύουν με απώλεια εξαμήνου.
Παρότι ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ανακοίνωσε μεταφορά πιστώσεων στο ΤΕΙ Αθηνών από τα ιδρύματα που προέρχονται οι μετεγγραφόμενοι φοιτητές και έκανε έκκληση να γίνουν σεβαστές οι δυσκολίες που περνάνε οι οικογένειες, το θέμα δεν έχει ακόμα διευθετηθεί.
Στο ΤΕΙ Αθήνας μόνο το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων εκανε πίσω.
Άλλα τέσσερα πάντως, παρά τη συνάντησή τους με την πολιτική ηγεσία στο υπουργείο Παιδείας, προσέφυγαν στο ΣτΕ.
Τον Απρίλιο αναμένονται ασφαλιστικά μέτρα και ώς τότε αρνούνται να γράψουν τους φοιτητές, που θα χάσουν έτσι όλο το πρώτος έτος φοίτησής τους.
Ο Κ. Γαβρόγλου με εγκύκλιο  τους υποχρεώνει να δεχτούν τους φοιτητές, ακόμη κι αν αποφασίσουν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Οι πρόεδροι όμως των τμημάτων αψηφούν την εγκύκλιο,  δηλώνοντας πλήρη αδυναμία λειτουργίας με το πρόσθετο βαρος των μετεγγραφών. Από πλευράς υπουργείου έχουν προαναγγελθεί διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου.

Ήδη έχουν γίνει 5.000 μετεγγραφές φοιτητών έχουν
εγκριθεί 2.000 ενστάσεις και αναμένονται και οι κατ' εξαίρεση μετεγγραφές
Το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ φέρεται διατεθειμένο να αναιρέσει την αρχική του απόφαση και να κάνει δεκτές τις ενστάσεις των μετεγγραφόμενων φοιτητών.

Αλλαγή του νόμου.
Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το ζήτημα των υπεράριθμων μετεγγραφών προκαλεί αναστάτωση.
Το 2014, ανάλογη περιπέτεια έζησαν και δεκάδες μετεγγραφέντες φοιτητές στα Τμήματα Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Αθήνας και του Αριστοτελείου, η οποία κράτησε έναν χρόνο, ώσπου το υπουργείο Παιδείας άλλαξε τον νόμο για τις μετεγγραφές και ανέβασε το ποσοστό απο 10% επί του αριθμού εισακτέων σε 15%.

Ανάλογη αλλαγή του νόμου αναμένεται και τώρα, καθώς ο Κώστας Γαβρόγλου ζήτησε προ ημερών στη Βουλή διακομματική συμφωνία για το θέμα: «Οι μετεγγραφές είναι μια παθολογία τους συστήματος. Δεν υπάρχει σε κανένα μέρος του κόσμου το σύστημα των μετεγγραφών. Λέω, λοιπόν, μήπως έμπαιναν κάποιες αρχές στο θέμα, αν τις συμφωνούσαμε όλοι μαζί» είπε χαρακτηριστικά.

Μετεγγραφόμενοι Φοιτητές: Μας αναγκάζουν να κινηθούμε νομικά ενάντια στο ΤΕΙ Αθηνών.
Για τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών και σπουδαστών η απόρριψη της αίτησης μετεγγραφής σηματοδοτεί αδυναμία στην ουσία να σπουδάσουν, αφού οι οικογένειές τους δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος συντήρησης φοιτητικού σπιτιού μακριά από τον τόπο κατοικίας.

Οι μεταγγραφές Τρίτεκνων Φοιτητών ξεκίνησαν το 2006 και εγίνοντο μέχρι και το 2009, χωρίς περιορισμό. Αυτό διεκδικούμε. Να επανέλθει το καθεστώς μεταγγραφών που ίσχυε το 2009.

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι Προσωρινοί Πίνακες Κατάταξης ανέργων για την Κοινωφελή Εργασία – Ενστάσεις έως 17 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4 και Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286, 6932 737 726,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι Προσωρινοί Πίνακες Κατάταξης ανέργων για την Κοινωφελή Εργασία – Ενστάσεις έως 17 Φεβρουαρίου 2017

Αναρτήθηκαν οι πίνακες στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε όλους τους Δήμους της χώρας, για 24.251 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης:
1. ο Προσωρινός Πίνακας Επιτυχόντων
2. ο Προσωρινός Πίνακας Επιλαχόντων και
3. ο Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων

Τυχόν αιτιολογημένες ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων των παραπάνω Πινάκων μπορούν να υποβληθούν εντός 3 εργάσιμων ημερών από την επομένη της έκδοσης των προσωρινών αποτελεσμάτων, δηλαδή από την 15η Φεβρουαρίου και ώρα 10η πρωινή έως και τη 17η  Φεβρουαρίου και ώρα 12η μεσημβρινή, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο από τους πιστοποιημένους χρήστες της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης.

Για τους πίνακες, πατήστε

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Οι μειώσεις στα Δημοτικά τέλη στους Τρίτεκνους Νομού (Περιφέρειας) Αττικής – αιτήσεις – δικαιολογητικά – παράταση απαλλαγής


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4 και Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286, 6932 737 726,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com

Οι μειώσεις στα Δημοτικά τέλη στους Τρίτεκνους Νομού (Περιφέρειας) Αττικής – αιτήσεις – δικαιολογητικά – παράταση απαλλαγής

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Περιφέρειας (Νομού) Αττικής, αιτήθηκε το 2007 την Μείωση Δημοτικών Τελών στο Δήμο Καλλιθέας και το πέτυχε. Ο ΠΡΩΤΟΣ Δήμος στην Ελλάδα που εφάρμοσε την μείωση Δημοτικών Τελών στους Τρίτεκνους, ικανοποιώντας το αίτημα του Συλλόγου Τριτέκνων.

Ο Σύλλογος έχει έλθει επανειλημμένα σε επικοινωνία με όλους τους Δήμους που ανήκουν στην Περιφέρεια (Νομό) Αττικής και επιδιώκει την μείωση Δημοτικών Τελών στους Τρίτεκνους.
 Ο Σύλλογος μαζί με την Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων, της οποίας είναι μέλος, πέτυχε, το 2016, να γίνει Νόμος του Κράτους, ν. 4368/2016 η Μείωση Δημοτικών Τελών στους Τρίτεκνους.
Ο Σύλλογος συνεχίζει να ενημερώνει, αλλά και να διεκδικεί την Μείωση Δημοτικών Τελών στους Τρίτεκνους.

Αναφέρουμε τις Μειώσεις στα Δημοτικά Τέλη για το 2017:
1.  ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ: Απαλλαγή 100% στους Τρίτεκνους με εισόδημα μέχρι 35.000.
2. ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ: Απαλλαγή 50% στους Τρίτεκνους με εισόδημα μέχρι 40.000
3. ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ: Απαλλαγή 100% στους Τρίτεκνους με εισόδημα μέχρι 21.000
4. ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ: Απαλλαγή 100% στους Τρίτεκνους με εισόδημα μέχρι 30.000. Για μεγαλύτερο εισόδημα έκπτωση 50%.
5. ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ: Απαλλαγή 100% στους Τρίτεκνους με εισόδημα μέχρι 7.000. Για μεγαλύτερο εισόδημα μέχρι 12.000, έκπτωση 50%.
6.ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: Απαλλαγή 100% στους Τρίτεκνους με εισόδημα μέχρι 10.000. Για μεγαλύτερο εισόδημα μέχρι 20.000, έκπτωση 50%.
7.ΔΗΜΟΣ  ΙΛΙΟΥ: Απαλλαγή 100% στους Τρίτεκνους με εισόδημα μέχρι 6.000
8. ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: Απαλλαγή 100% στους Τρίτεκνους με εισόδημα μέχρι 35.000
9. ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Απαλλαγή 100% στους Τρίτεκνους με εισόδημα μέχρι 40.000. Για μεγαλύτερο εισόδημα έκπτωση 50%.
10. ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ: Απαλλαγή 50% στους Τρίτεκνους με εισόδημα μέχρι 20.000
11. ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ: Απαλλαγή 100%   με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 € προσαυξανόμενο κατά 2.000€ για κάθε προστατευόμενο τέκνο, και  μείωση 50%   με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 20.000€.
12. ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Απαλλαγή 50% στους Τρίτεκνους με εισόδημα μέχρι 15.000
13. ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: Απαλλαγή 50% στους Τρίτεκνους με εισόδημα μέχρι 20.000
14. ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ: Απαλλαγή 100% στους Τρίτεκνους με εισόδημα μέχρι 15.000. Για μεγαλύτερο εισόδημα έκπτωση 50%.
15. ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Απαλλαγή 50% στους Τρίτεκνους με εισόδημα μέχρι 50.000
16. ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ: Απαλλαγή 50% για τρίτεκνους (με 2 τουλάχιστον ανήλικα παιδιά ή προστατευόμενα μέλη) με οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα μέχρι 18.000 €
17. ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ: Απαλλαγή 20% σε όλους τους Τρίτεκνους
18. ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Απαλλαγή 100% στους Τρίτεκνους με εισόδημα μέχρι 45.000
19. ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: Απαλλαγή 30% στους Τρίτεκνους με εισόδημα μέχρι 35.000
20. ΔΗΜΟΣ  ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ: Απαλλαγή 100% στους Τρίτεκνους με εισόδημα μέχρι 20.000
21.  ΔΗΜΟΣ  ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ: Απαλλαγή 50% στους Τρίτεκνους με εισόδημα μέχρι 16.000.
22. ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Απαλλαγή 100% σε όλους τους Τρίτεκνους
23. ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ: Απαλλαγή 30% στους Τρίτεκνους με εισόδημα μέχρι 30.000
24. ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: Απαλλαγή 100% στους Τρίτεκνους με εισόδημα μέχρι 10.000. Για μεγαλύτερο εισόδημα έκπτωση 50%.
25. ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ: Απαλλαγή 100% στους Τρίτεκνους με εισόδημα μέχρι 20.000.
26. ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ: Απαλλαγή 50% στους Τρίτεκνους με εισόδημα μέχρι 23.000.
26. ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ: Απαλλαγή 100% στους Τρίτεκνους με εισόδημα μέχρι 10.000. Για μεγαλύτερο εισόδημα και μέχρι 20.000  έκπτωση 50%.
27. ΔΗΜΟΣ ΔΑΦΝΗΣ – ΥΜΗΤΤΟΥ: Απαλλαγή 25% στους Τρίτεκνους με εισόδημα μέχρι 30.000.
28. ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ : Απαλλαγή 100% στους Τρίτεκνους με εισόδημα μέχρι 20.000. Έκπτωση 30% δικαιούνται όλοι όσοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τιμολογίου της ΔΕΗ. (Η έκπτωση μέσω του Κοινωνικού Τιμολογίου της ΔΕΗ  γίνεται με αίτηση μείωσης των τμ του εκάστοτε ακινήτου. Λεπτομέρειες στα σχετικά αρχεία Αίτηση Μεταβολής Κοινωνικό Τιμολόγιο).
29. ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Απαλλαγή 100% στους Τρίτεκνους με εισόδημα μέχρι 12.000. Για μεγαλύτερο εισόδημα και μέχρι 30.000  έκπτωση 50%.
30. ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ: Απαλλαγή 100% στους Τρίτεκνους με εισόδημα μέχρι 30.000.
31. ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ: Απαλλαγή 100% στους Τρίτεκνους με εισόδημα μέχρι 12.000. Για μεγαλύτερο εισόδημα και μέχρι 18.000  έκπτωση 50%.


Όλοι οι Δήμοι, επί πλέον από την απαλλαγή στους Τρίτεκνους στα Δημοτικά Τέλη, έχουν πάρει απόφαση, και για τους άνεργους. Σε περίπτωση που και οι 2 γονείς είναι άνεργοι, τότε ζητούν απαλλαγή 100% στα Δημοτικά Τέλη.
Οι αιτήσεις για απαλλαγή στα Δημοτικά Τέλη κατατίθενται στους Δήμους από 3/1/2017 και έως 28/2/2017.

Συνεχίζουμε τις επαφές με τους Δήμους. Διεκδικούμε την Μείωση Δημοτικών Τελών στις Τρίτεκνες οικογένειες.

Μειώσεις Δημοτικών Τελών στους Τρίτεκνους – αιτήσεις – δικαιολογητικά
Συνήθως αρκετοί Δήμοι ζητούν τα παρακάτω δικαιολογητικά για την απαλλαγή στα Δημοτικά Τέλη:
1.    Αίτηση – χορηγείται από τον Δήμο
2.    Έγγραφο ή δικαιολογητικό ή βεβαίωση ή άλλο ισότιμο επίσημο έγγραφο από το οικείο σωματείο τριτέκνων
3.     Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας στο Δήμο
4.    Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης
5.    Πρόσφατη απόδειξη της Δ.Ε.Η. στο όνομα  του αιτούντος  ή μέλους της οικογένειας
6.     α. Συμβόλαιο κυριότητας της κατοικίας στο όνομα  του αιτούντος  ή μέλους της οικογένειάς  ή
β. Εάν αυτή είναι δωρεάν παραχώρηση, προσκομίζω το Ε2 της φορολογικής δήλωσης του ιδιοκτήτη του περασμένου έτους
ή γ. Εάν είναι μισθωμένη κατοικία, θεωρημένο και σε ισχύ από την αρμόδια  Δ.Ο.Υ. συμβόλαιο στο όνομα  του αιτούντος  ή μέλους της οικογένειάς μου.
(Από τα α, β, γ σημειώνεται αυτό που ισχύει)
Στοιχεία (συμβόλαιο ή σχέδιο μηχανικού) για τα πραγματικά τ.μ. της κατοικίας, εάν αυτά δεν προκύπτουν από τα άλλα δικαιολογητικά
7.Υπεύθυνη δήλωση προς τον Δήμο  από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, εφόσον δεν είναι ο δικαιούχος – ωφελούμενος.
8. Υπεύθυνη δήλωσή μου προς τον Δήμο  ότι η όποια αλλαγή προκύψει θα γνωστοποιηθεί άμεσα στο Δήμο.
9. Εκκαθαριστικό εφορίας τελευταίου οικονομικού έτους καθώς και το Ε9.
10. Φωτοαντίγραφο ταυτότητας και οι δύο όψεις.

Συνήθως οι περισσότεροι Δήμοι παίρνουν απόφαση για 3 χρόνια. Όποιος πάρει τώρα απαλλαγή στα Δημοτικά Τέλη, θα χρειαστεί μετά από 3 χρόνια να ξανακάνει την ίδια διαδικασία. Ας ρωτάτε σε κάθε Δήμο για πόσο καιρό είναι η απαλλαγή. Η απαλλαγή γίνεται κατευθείαν στο λογαριασμό της ΔΕΗ με καταστάσεις που στέλνει ο Δήμος προς την ΔΕΗ. Η απαλλαγή συνήθως ξεκινά τον επόμενο μήνα από όταν καταθέτετε την αίτηση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι  τρίτεκνοι που έχουν ήδη την απαλλαγή καταβολής Τελών Καθαριότητας και Φωτισμού  και που καταβάλλουν Τέλη Καθαριότητας και Φωτισμού μειωμένα, παρακαλούνται όπως μέχρι 28/02/2017 να προσκομίσουν στο αρμόδιο τμήμα :
1) Φωτοτυπία Ε1 φορολογικού έτους 2015.
2) Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού Σημειώματος φορολογικού έτους 2015.  (Εισοδήματα 2015.)
3) Βεβαιώσεις Σπουδών των Ενήλικων Προστατευόμενων Μελών τρέχοντος Ακαδημαϊκού έτους.

Σε όσους δεν προσκομίσουν το εκκαθαριστικό σημείωμα, από 01/03/2017 θα σταματήσει να παρέχεται η παραπάνω κατά περίπτωση, απαλλαγή ή μείωση στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού.

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Δυναμικές παρεμβάσεις της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων για την εξομοίωση τριτέκνων με πολυτέκνους – Να υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις προεκλογικές του προτάσεις


Π Α Ν Ε Λ Λ Α Δ Ι Κ Η
Ο Μ Ο Σ Π Ο Ν Δ Ι Α  Τ Ρ Ι Τ Ε Κ Ν Ω Ν
(2θμιο σωματείο)
Μακρυνίτσας 9, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ  - ΑΘΗΝΑΙ

Δυναμικές παρεμβάσεις
της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων
για την εξομοίωση τριτέκνων με πολυτέκνους –

Να υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις προεκλογικές του προτάσεις

Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος κύκλος συναντήσεων για το νέο Δ.Σ της Πανελλαδικής  Ομοσπονδίας Τριτέκνων{ΠΟΤ}.
Το νέο ΔΣ συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Σγουρίδη  Παναγιώτη. Τόνισαν την ανάγκη χάραξης δημογραφικής πολιτικής άμεσα. Γιατί πλέον έχουμε χάσει 90.000 Έλληνες. Πρώτο μέτρο χωρίς οικονομικό κόστος και εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολυτέκνους. Σημείωσαν δε ότι πλέον βαρέθηκαν οι Τρίτεκνοι τα λόγια ζητούν πράξεις εδώ και τώρα.
 Η επόμενη συνάντηση ήταν με την αναπλ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου. Έντονη δυσαρέσκεια προκάλεσε η στάση της Υπουργού απέναντι στους Τριτέκνους. Η Υπουργός αδυνατεί να καταλάβει τη σοβαρότητα του προβλήματος της χώρας ως προς την υπογεννητικότητα καθώς και την μείωση του πληθυσμού. Δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι το τρίτο παιδί είναι το σημείο σταθμός για την ανανέωση του πληθυσμού. Τουλάχιστον αναγνώρισε ότι επιβάλλεται η λήψη μέτρων δημογραφικής πολιτικής, και ότι για το θέμα της εξομοίωσης τον τελευταίο λόγο έχει ο πρωθυπουργός και όχι η ίδια.
 Επίσης συνάντηση έγινε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής μορφωτικών και κοινωνικών υποθέσεων και βουλευτή του Σύριζα κ. Μανιό Νικόλαο. Επισήμανε την ανάγκη επιτέλους να ξεκινήσει μια συζήτηση για το δημογραφικό και δεσμεύτηκε ότι θα ξεκινήσει ο ίδιος αυτήν την προσπάθεια  πρώτα απ΄την επιτροπή στην οποία ο ίδιος προεδρεύει. Χαρακτήρισε την πρόταση για την εξομοίωση των Τριτέκνων με τους Πολυτέκνους πολύ λογικό και θεωρεί πως είναι ένα σημαντικό μέτρο για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος το οποίο πρέπει να τεθεί σύντομα προς συζήτηση. 

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Ζουράρη για επιμέρους ζητήματα των Τριτέκνων που αφορούν το Υπουργείο Παιδείας [μετεγγραφές μεταθέσεις- αποσπάσεις τριτέκνων εκπαιδευτικών]. Ο κ. Ζουράρης δεσμεύτηκε πως θα παρέμβει στον Υπουργό για τα θέματα αυτά,
και με τον βουλευτή Αθανάσιο Παπαχριστόπουλο  

Τέλος κατατέθηκε έγγραφο στο Γραφείο του Προέδρου της Βουλής με το οποίο η ΠΟΤ ζητά την στήριξη του Προέδρου στα δυο αιτήματα της, για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το Δημογραφικό, και την εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολυτέκνους. Η ΠΟΤ ενημέρωσε ότι οι προτάσεις της είναι οι ίδιες προτάσεις που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2007 και 2012 ως αντιπολίτευση και αυτή την στιγμή απλά κωφεύει.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΠΟΤ Ντιούδης Αντώνιος, ο Γεν. Γραμματέας Πουλάκης  Γεράσιμος, η  ταμίας Πρωτονοταρίου Νίκη, ο κ. Τουρίκης Νικόλαος, ο κ. Λιούλιος Ιωάννης και η κ. Θεοκλήτη Μεσουρίδου. Ο αγώνας μας είναι ιερός γιατί αγωνιζόμαστε  για τα παιδιά μας, αγωνιζόμαστε για το μέλλον της Ελλάδας μας. 

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Διάθεση τροφίμων με έξοδα του Συλλόγου σε άπορες τρίτεκνες οικογένειες


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4 και Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286, 6932 737 726,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com

Διάθεση τροφίμων με έξοδα του Συλλόγου σε άπορες τρίτεκνες οικογένειες 

Η αδιαφορία της Κυβέρνησης για ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας συνεχίζεται. Η υπογεννητικότητα σε συνάρτηση της γήρανσης του πληθυσμού είναι η ΒΑΣΙΚΗ αιτία της κατάρρευσης του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος.  
Οι οικογένειες με τρία παιδιάεπιδοτούν την πατρίδα στην μάχη του Δημογραφικού, αιμοδοτούν την ελληνική κοινωνία με νέους πολίτες, στηρίζουν τον θεσμό της οικογένειας.
Είμαστε οι οικογένειες από τις οποίες στο εγγύς μέλλον, θα πληρώνουν εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, τρεις εργαζόμενοι – τα τρία μας παιδιά, και θα λαμβάνουν σύνταξη δύο συνταξιούχοι – οι γονείς.

Ο Σύλλογος με αίσθημα ευθύνης, και με έξοδα από το Ταμείο του Συλλόγου, θα διανείμει τρόφιμα στα μέλη του, στα μέλη
που είχαν καταθέσει αίτημα για Οπωροκηπευτικά τον Σεπτέμβριο 2016.

Η διανομή δωρεάν τροφίμων θα γίνει:
Τετάρτη 15/2/2017, ώρες από 6.30μμ και μέχρι 9.30μμ,
Στην οδό Σαπφούς 21, Καλλιθέα.
Οι δικαιούχοι να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα, και απαραίτητα και την Ταυτότητα Μέλους του Συλλόγου, θεωρημένη για το 2017.
Όσοι είναι δικαιούχοι θα λάβουν γραπτά μηνύματα στα κινητά τους.