Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Εμβόλιο κατά της Μηνιγγίτιδας Β. Γιατί δεν χορηγείται δωρεάν;

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4 και Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286, 6932 737 726,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com


Εμβόλιο κατά της Μηνιγγίτιδας Β. Γιατί δεν χορηγείται δωρεάν;

Γιατί δεν αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ το υψηλό κόστος των εμβολίων κατά της Μηνιγγίτιδας Β, την ώρα που οι γιατροί συνιστούν τη χορήγησή του στα παιδιά;

ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ BEXSERO (ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΑ) ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΗΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΤΙΜΗ 105,00€ Χ 2 ΔΟΣΕΙΣ Χ3 ΠΑΙΔΙΑ = 630,00 €

Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για το καινούργιο εμβόλιο κατά της Μηνιγγίτιδας Β το οποίο κυκλοφορεί από το 2014 στη χώρα μας, χωρίς όμως να αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ.
Oι γονείς συχνά απευθύνονται στους παιδιάτρους τους, ρωτώντας εάν πρέπει ή όχι να εμβολιάσουν τα παιδιά τους αναλαμβάνοντας ένα κόστος που είναι υψηλό δεδομένου μάλιστα ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού ούτε το συστήνει ούτε το έχει εντάξει στο πρόγραμμα αναγκαίου εμβολιασμού.  
Τα κρούσματα αντικειμενικά ανά έτος θεωρούνται πολύ λίγα, τα ποσοστά όμως θνητότητας υψηλά, αφού το 10% των παιδιών που προσβάλλονται από τη νόσο, καταλήγουν.
Πρόσφατη έρευνα του Επίκουρου Καθηγητή Πολιτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Κυριάκου Σουλιώτη και των επιστημονικών συνεργατών του, δείχνει ότι πλέον η πλειοψηφία γονιών και παιδιάτρων, έχουν πειστεί για την αναγκαιότητα της πρόληψης και την ασφαλιστική κάλυψη του εμβολιασμού.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της συγκεκριμένης έρευνας, τα 2/3 των παιδιάτρων θεωρούν ότι η Μηνιγγίτιδα Β είναι μια νόσος υψίστης σημασίας για τη δημόσια υγεία, με σοβαρές συνέπειες (99%).

Αντίστοιχα και οι γονείς στη συντριπτική τους πλειοψηφία αναγνωρίζουν την επικινδυνότητα της νόσου (88,5%), καθώς και τις συνέπειες αυτής.
Η έρευνα έδειξε όμως, ότι παρότι 9 στους 10 παιδιάτρους, συστήνουν στους γονείς τον εμβολιασμό των παιδιών τους, έναντι της Μηνιγγίτιδας Β,
ωστόσο μόνο 3 στους 10 γονείς έχουν εμβολιάσει το παιδί τους, έναντι της νόσου.
Ο βασικός λόγος για το μη εμβολιασμό, είναι σύμφωνα με το 94,7% των παιδιάτρων, η μη ένταξη του εμβολίου στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού Παιδιών και Εφήβων και κατ’ επέκταση, η μη αποζημίωσή του. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.