Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Καρέλλας: Τι αλλάζει στα επιδόματα από 1η Ιανουαρίου 2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4 και Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727 (μόνο απόγευμα), 6949 592286,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogpot.com


Καρέλλας: Τι αλλάζει στα  επιδόματα από 1η Ιανουαρίου 2018


Ολοκλήρωση των νομοθετικών ρυθμίσεων ως το Νοέμβριο, ώστε με το ξεκίνημα του 2018 όλα  επιδόματα να έχουν περάσει στον ΟΓΑ, με ηλεκτρονική διαχείριση και πλήρη πρόσβαση στους δικαιούχους, είναι ο στόχος που περιέγραψε ο γ.γ. Πρόνοιας Δημήτρης Καρέλλας.
Όπως είπε ο κ. Καρέλλας, «μπαίνει ένα ακόμη λιθαράκι στο ξαναχτίστιμο του κοινωνικού κράτους ... υπάρχει μία σειρά μέτρων που υλοποιούνται αθόρυβα και δίνουν τη δυνατότητα στην κεντρική διοίκηση του Δημοσίου και τις υπηρεσίες, αλλά και στους ενδιαφερόμενους φορείς, να έχουν πλήρη γνώση των πραγμάτων με τα οποία ασχολούνται, να ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει και την πιο μικρή γωνιά της Ελλάδας, ώστε να μπορούμε να μετρήσουμε ακριβώς την αποτελεσματικότητα οποιασδήποτε κυβερνητικής πολιτικής».
«Το κομμάτι του ΟΓΑ που έμεινε εκτός του ΕΦΚΑ, αυτή τη στιγμή αναδιοργανώνεται υπό την ευθύνη της αναπληρωτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου και θα αποτελέσει τον ενιαίο οργανισμό απονομής και πληρωμής όλων των κοινωνικών επιδομάτων ...
Αυτή τη στιγμή, έχει τη δυνατότητα να πιστώνει,
 τους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων (δηλαδή των επιδομάτων παιδιών),
τους ανασφάλιστους υπερήλικες,
αλλά και ειδικό πρόγραμμα για τους αγρότες, τον περίφημο «λογαριασμό Δήμητρα».
«Θα μεταφερθεί ότι υπάρχει σε επίπεδο πληρωμής προνοιακών επιδομάτων στον ΟΓΑ, ακόμη και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, τα επιδόματα των ΑΜΕΑ, μικρότερα επιδόματα και κάποια τοπικά προγράμματα Δήμων θα μπορούν να περάσουν επίσης στον φορέα αυτό ... να γλιτώσουν προσωπικό για δουλειές που δεν υπάρχει λόγος να γίνονται σε τοπικό, περιφερειακό ή διεσπαρμένο κεντρικό επίπεδο ...
Στόχος είναι οι νομοθετικές ρυθμίσεις να έχουν ολοκληρωθεί το διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου, ώστε να ξεκινήσουμε από 1η Ιανουαρίου 2018.
Είναι φιλόδοξο αλλά νομίζω θα το καταφέρουμε», όπως εκτίμησε.
Υπογράμμισε το εξαιρετικό που γίνεται αφορά την εξυπηρέτηση του κόσμου, καθώς «με βάση την πλατφόρμα του ΚΕΑ που κατήργησε τη γραφειοκρατία ως και κατά 87% ... και αυτός που δικαιούται οτιδήποτε μπορεί ηλεκτρονικά από το σπίτι του ή κάποιο ΚΕΠ, γραφεία Δήμων ή του ΟΓΑ, να κάνει το αίτημά του και να ξέρει ότι είναι εντάξει, εγκρίθηκε το αίτημα και πρέπει να αναμένει την πληρωμή του συγκεκριμένη στιγμή».
Σήμερα, «με τα επιδόματα των ΑΜΕΑ συμβαίνει το εξής: τα έχουν οι Δήμοι, εξετάζουν τους φακέλους κτλ., πληρώνουν ανά δύο μήνες και όχι την ίδια ημερομηνία όλοι, αλλά ανάλογα με το φόρτο εργασίας, το πόσο γρήγορα «έτρεξε» η διαδικασία, κτλ. Όλα αυτά τα μαζεύουμε, ώστε να ξέρουν όλοι οι δικαιούχοι πότε πληρώνονται, σε σταθερές ημερομηνίες, πόσο και όταν υπάρχει πρόβλημα να υπάρχει σημείο στο οποίο μπορούν να προσκομίσουν δικαιολογητικά», είπε ο κ. Καρέλλας.

«Μαχαίρι» στα πολυτεκνικά του ΟΓΑ- Ποια επιδόματα κόβονται/ συγχωνεύονται



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.