Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Τρίτεκνοι: Μπορούν να προμηθευτούν «φθηνά» καυσόξυλα απο τα δασαρχεία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4 και Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286, 6932 737 726,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com

Τρίτεκνοι: Μπορούν να προμηθευτούν «φθηνά» καυσόξυλα απο τα δασαρχεία

Τις τιμές και τους όρους διάθεσης καυσόξυλων για κάλυψη ατομικών αναγκών των κατοίκων καθορίζει με απόφαση του το υπουργείο Περιβάλλοντος. Στην απόφαση καθορίζονται μειωμένες τιμές για συνταξιούχους, ανέργους, τρίτεκνους και πολύτεκνους.  Η απόφαση αφορά τα καυσόξυλα τα οποία παράγονται απ' ευθείας από τις περιφερειακές δασικές υπηρεσίες ή δεσμεύονται από τα δασαρχεία και μπορούν να διατεθούν για την κάλυψη ατομικών αναγκών των μονίμων κατοίκων, κλπ. των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων της περιοχής ευθύνης των περιφερειακών δασικών υπηρεσιών.

Ειδικά για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ήτοι, τους συνταξιούχους του ΟΓΑ, τις πολύτεκνες και τις τρίτεκνες οικογένειες, τα άτομα με αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω, τους μακροχρόνια άνεργους, όλοι αποδεδειγμένα μόνιμοι κάτοικοι των τοπικών ή δημοτικών κοινοτήτων της περιοχής ευθύνης των οικείων Δασαρχείων ή Διευθύνσεων Δασών άνευ Δασαρχείων, καθώς και για τους στρατευμένους οικογενειάρχες, οι οικογένειες των οποίων κατά το χρόνο της θητείας τους είναι μόνιμοι κάτοικοι των ως άνω τοπικών ή δημοτικών κοινοτήτων, καθορίζεται το τίμημα διάθεσης των καυσόξυλων.

Εφόσον η ποσότητα των διατιθέμενων καυσόξυλων δεν επαρκεί για την κάλυψη των ατομικών αναγκών όλων των ενδιαφερομένων, θα μειώνεται η ποσότητα ανά δικαιούχο. Αν και πάλι τα διατιθέμενα καυσόξυλα δεν επαρκούν, θα προηγείται η ικανοποίηση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων (συνταξιούχοι ΟΓΑ, πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, άτομα με αναπηρία σε ποσοστό άνω του 67%, μακροχρόνια άνεργοι, οικογένειες στρατευμένων).
Προτεραιότητα στην περίπτωση αυτή θα έχουν:

α) οι κοινότητες που βρίσκονται μέσα στα δημόσια δάση, Οι κοινότητες που συνορεύουν με δημόσια δάση ή έχουν υποστεί φυσικές καταστροφές και, εφόσον υπάρχει επάρκεια καυσόξυλων, γ) όσες κοινότητες δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες, εφόσον υπάρχει επάρκεια καυσόξυλων.

α) Ευθύς μετά την παραλαβή των καυσόξυλων ο οικείος Δήμος, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ανακοινώνει στους δημότες του τη συνολική ποσότητα που κατέχει προς διάθεση, τους δικαιούχους και δικαιολογητικά, την προθεσμία για την υποβολή αυτών, το τίμημα ή τη δωρεάν διάθεση και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.