Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Διαμαρτυρία για την Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού - Εργατικές κατοικίες


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4 και Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286, 6932 737 726,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com

Διαμαρτυρία για την Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού - Εργατικές κατοικίες


Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Μενιδίου για το θέμα της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού στη Διοίκηση της Πολυκλινικής. Οι κατοικίες στο Ολυμπιακό Χωριό Μενιδίου παραχωρήθηκαν από τον ΟΕΚ στην πλειονότητά τους σε πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες.

Η Πολυκλινική κατασκευάστηκε, για τις ανάγκες των αθλητών της Ολυμπιάδας, με πρόβλεψη να λειτουργήσει στη συνέχεια σαν Κέντρο Υγείας στο Δήμο Αχαρνών. Δηλαδή μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 θα το χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι της περιοχής μας για δωρεάν παροχή υπηρεσιών Υγείας.

‘Όμως αντί γι’ αυτό η Πολυκλινική λειτουργεί καθαρά σαν ιδιωτική μονάδα Υγείας (ΑΕΜΥ ΑΕ), είναι ΔΕΚΟ και χρηματοδοτείται από το Δημόσιο, ενώ το κτίριο ανήκε στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), δηλαδή στους εργαζόμενους της χώρας μας.

Αφού, λοιπόν, η Πολυκλινική ανήκει στο Δημόσιο και η λειτουργία της χρηματοδοτείται από το κράτος, δηλαδή από τους φόρους που πληρώνουμε όλοι μας, θεωρούμε απαράδεκτη τη συνέχιση της λειτουργίας της σαν ιδιωτικής μονάδας Υγείας και από τη νέα κυβέρνηση που χρεώνει με 10 ευρώ την κάθε επίσκεψη (εφόσον υπάρχει ραντεβού) και 20 ευρώ για τα έκτακτα περιστατικά (χωρίς ραντεβού), ενώ ταυτόχρονα πληρώνονται και οι εξετάσεις.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν άλλαξε το νόμο 3293/2004,  για να περάσει η Πολυκλινική στο δημόσιο σύστημα Υγείας, αλλά καλοβλέπει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Πολυκλινική, θεωρώντας τον σαν πρωτοπόρο πείραμα σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Στην περιοχή μας, του Δήμου Αχαρνών και των γειτονικών δήμων, και οι περισσότεροι ανήκουμε στα φτωχά λαϊκά στρώματα, η κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Υγεία είναι δραματική, αφού δεν έχουμε ούτε ένα Κέντρο Υγείας. Θεωρούμε λοιπόν απαράδεκτο τον τρόπο λειτουργίας της Πολυκλινικής και επιτακτική την ανάγκη να περάσει άμεσα στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Τα σωματεία της περιοχής, μέσω της Λαϊκής Επιτροπής, έχουμε πάρει πολλές πρωτοβουλίες για τα ζητήματα Υγείας, με κινητοποιήσεις, διαμαρτυρίες, παραστάσεις καθώς και με προώθηση σχετικών Ερωτήσεων στη Βουλή. Με τη δική σας συμβολή θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι τη δικαίωση.

Για το θέμα της Πολυκλινικής προτείνουμε και διεκδικούμε:
Να περάσει η Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού στο υπουργείο Υγείας.
Να ενταχθεί άμεσα στο δημόσιο σύστημα Υγείας.
Να λειτουργήσει ως Κέντρο Υγείας αστικού τύπου, σε 24ωρη βάση.

Να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε ασφαλισμένους, ανέργους και ανασφάλιστους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.