Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Κοπή πίτας Τριτέκνων Αττικής – Βραβεύσεις


Η κα Νίκη Κεραμέως – Βουλευτής  μαζί με την κα Θεοκλήτη Μεσουρίδου – πρόεδρος Συλλόγου, στην κοπή πίτας των Τριτέκνων Αττικής
 

Ο κ. Δημήτρης Κάρναβος Δήμαρχος Καλλιθέας μαζί με την κα Θεοκλήτη Μεσουρίδου – πρόεδρος Συλλόγου, στην κοπή πίτας των Τριτέκνων Αττικής



Η κα Άννα Πάσχου Αντιδήμαρχος Καλλιθέας μαζί με την κα Θεοκλήτη Μεσουρίδου – πρόεδρος Συλλόγου, στην κοπή πίτας των Τριτέκνων Αττικής



Ο κ. Πέτρος Χατζηιωαννίδης Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης Καλλιθέας μαζί με την κα Θεοκλήτη Μεσουρίδου – πρόεδρος Συλλόγου, στην κοπή πίτας των Τριτέκνων Αττικής


Βραβεύσεις παιδιών από την Γραμματέα του Συλλόγου και την κα Θεοκλήτη Μεσουρίδου – πρόεδρο Συλλόγου, στην κοπή πίτας των Τριτέκνων Αττικής


Φωτογραφίες από την κοπή πίτας των Τριτέκνων Αττικής

 
 
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006  
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4 και Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286, 6932 737 726,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com

Κοπή πίτας Τριτέκνων Αττικής – Βραβεύσεις

Σε γιορτινό κλίμα έκοψε πίτα ο Σύλλογος Τριτέκνων Περιφέρειας Αττικής στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΄΄ΚΑΛΥΨΩ΄΄.
Εκατοντάδες τρίτεκνων οικογενειών είχαν από νωρίς κατακλύσει τον χώρο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

κα Νίκη Κεραμέως – Βουλευτής

κα Κατερίνα Παπακώστα – Βουλευτής

κ. Δημήτρης Κάρναβος – Δήμαρχος Καλλιθέας

κα Άννα Πάσχου – Αντιδήμαρχος Καλλιθέας

κ. Πέτρος Χατζηιωαννίδης – Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης

κ. Λάζαρος Λασκαρίδης – Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης

κα Αλέκα Σωτηρίου – Διευθύντρια σχολών χορού του Δήμου

κ. Κωνσταντίνος Τουλάτος – Πρόεδρος του ΗΓΕΧΟΡΟΥ

κα Νίνα Διακοβασίλη – Πρόεδρος UNESCO λόγου – τεχνών Ελλάδος

κα Αναστασία Παπαθανασίου – Γραμματέας Ένωσης Γονέων

κ. Νικόλαος Κονιδάρης – Αντιπρόεδρος Ένωσης Γονέων

ο κ. Χρήστος Καπάταης – Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα – απέστειλε χαιρετισμό

ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος – Πρόεδρος ΕΝΥΠΕΚ – απέστειλε χαιρετισμό

 
Στην προσφώνηση της η κα Θεοκλήτη Μεσουρίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων, ευχαρίστησε τον Δήμο Καλλιθέας, που έχει αγκαλιάσει τον Σύλλογο και από την πρώτη ημέρα ίδρυσης του, παραχώρησε στο Σύλλογο γραφείο, καθώς και για την παραχώρηση του Δημοτικού Κινηματογράφου για την εκδήλωση.

Στη συνέχεια η κα Θεοκλήτη Μεσουρίδου, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

Όταν για πρώτη φορά πριν 8 χρόνια ο σύλλογος βράβευσε πάνω από 60 μητέρες και σήμερα ο αριθμός των γεννήσεων είναι
μικρότερος, η ανησυχία μας είναι μεγάλη λόγω της τεράστιας πτώσης των γεννήσεων.
Η βασική θέση του Συλλόγου μας ήταν και παραμένει η προώθηση των δικαιωμάτων της τρίτεκνης οικογένειας η οποία πρέπει να στηριχτεί για λόγους κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής προστασίας.

Αγωνιζόμαστε για την αντιμετώπιση του ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ καθότι η Χώρα βρίσκεται σε μη αναστρέψιμη πορεία συρρίκνωσης του ελληνικού πληθυσμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα διαρκώς εντείνεται, ενώ τα τελευταία χρόνια λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις αποτελώντας τη μεγαλύτερη απειλή για το έθνος.
Την τελευταία τετραετία στην πατρίδα μας, οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις κατά 60 χιλιάδες. Από τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, από την αρχή του περασμένου  έτους οι γεννήσεις ανήλθαν σε 86.652 και οι θάνατοι σε 113.302, δηλαδή υπεροχή των θανάτων έναντι των γεννήσεων κατά 26.650 ζωές.
Το έτος 2014 η υπεροχή των θανάτων έναντι των γεννήσεων άγγιζε τις 20.659 ζωές.

Η Ελλάδα χαρακτηρίζεται σήμερα ως χώρα γερόντων. Το επιβεβαιώνει τραγικά έκθεση της Κομισιόν που δόθηκε στη δημοσιότητα το Νοέμβριο του 2014 και παρουσιάζει στοιχεία γήρανσης του πληθυσμού στην Ευρώπη.
Για την Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση αυτή, τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά. Με ορίζοντα το 2060, τα άτομα που θα βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία θα μειωθούν σε 4,6 εκατομμύρια από 7,1 που είναι σήμερα. Δηλαδή θα υπάρξει μια απώλεια της τάξης των 2,5 εκατ. ατόμων, ικανών να εργασθούν.

Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν και την αδιέξοδη προοπτική στα ασφαλιστικά ταμεία της πατρίδας μας, στη διατήρηση της αμυντικής μας ισχύος καθώς και στο είδος της ανάπτυξης που μπορούμε να ελπίζουμε και να σχεδιάζουμε..

Για την πατρίδα μας δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον και προοπτική,
χωρίς οικογένεια και αύξηση των γεννήσεων,
που να εξασφαλίζουν όχι απλά την ανανέωση των γενεών αλλά και την αύξηση του πληθυσμού.

Το Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας για Απόρους δεν ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των τρίτεκνων πολυμελών οικογενειών αφού έθεσε απαράδεκτα εισοδηματικά κριτήρια αποκλείοντας το 40% των οικογενειών, κάθε προσπάθεια για αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου στον τομέα της επιδοματικής πολιτικής έπεσε στο κενό.

Ο Σύλλογός μας θα βρίσκεται συνεχώς αντιμέτωπος με πολιτικές που απειλούν την οικογενειακή ζωή και τη συρρίκνωση του έθνους μας.

Αντιλαμβανόμενοι την υποχρέωσή μας αυτή, και βλέποντας τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες, ο σύλλογός μας κινητοποιήθηκε
για την θεσμική κατοχύρωση του συλλόγου μέσω της πιστοποίησης από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης ώστε τυπικά να μπορεί να συμμετέχει σε προγράμματα που θα στηρίζουν την ελληνική οικογένεια».
Η χρονιά που πέρασε ήταν χρονιά κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων στους ανάλογους φορείς. Παρεμβάσεις στη Βουλή, στο Υπουργείο Παιδείας, στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης.

Την περασμένη εβδομάδα ψηφίστηκε στη Βουλή και έγινε νόμος τους Κράτους,
Υπερψηφίστηκε ομόφωνα από την ελληνική Βουλή το άρθρο 13 του Παράλληλου Προγράμματος το οποίο ορίζει ότι εντάσσονται και οι τρίτεκνοι στο ειδικό καθεστώς που έχουν οι πολύτεκνοι στους Δήμους (εκπτώσεις σε δημοτικά τέλη,τέλη ύδρευσης, τροφεία παιδικών σταθμών κλπ.)

Επίσης εντάσσονται και οι τρίτεκνοι στο ίδιο καθεστώς μοριοδότησης με τους πολύτεκνους για τις προσλήψεις μονίμων αορίστου χρόνου, ορισμένου χρόνου, μερικής απασχόλησης και παντός είδους συμβάσεις εργασίας.

Ο αγώνας των τρίτεκνων οικογενειών είναι μεγάλος και αφορά την καθημερινή επιβίωση και την αγωνία να κρατηθεί ισχυρός ο πυρήνα της οικογένειας.
Η δικαίωση στην προσπάθειά μας έρχεται καθημερινά από τα χαμόγελα των παιδιών μας που επανδρώνουν την κοινωνία μας.
Ελπίζουμε από τον πολιτεία και τους τοπικούς παράγοντες να λάβουν τα μηνύματα και να στηρίξουν την τρίτεκνη οικογένεια όπως της αξίζει.
Ευχαριστούμε τους βουλευτές που ψήφισαν τις παραπάνω τροπολογίες και αναγνώρισαν έστω και στο ελάχιστο δυνατό τον ρόλο και τη σημασία των οικογενειών μας.

Στη συνέχεια η κα Θεοκλήτη Μεσουρίδου, αναφέρθηκε, τόσο στη βοήθεια ολων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, όσο και στη βοήθεια των Ανταποκριτών των γραφείων, καθώς και των εθελοντών. Τελειώνοντας, ευχαρίστησε τους χορηγούς της εκδήλωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.