Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ενημερωτική ομιλία για τα δικαιώματα των Τρίτεκνων Οικογενειών στο Δημαρχείο Κορωπίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006 
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ
17676
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286, 6932 737 726,
email:  titsa_mesouridou@yahoo.gr,
fax: 210 9570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com/


Ενημερωτική ομιλία για τα δικαιώματα των Τρίτεκνων Οικογενειών στο Δημαρχείο Κορωπίου

Στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κορωπίου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία για τα δικαιώματα των τρίτεκνων οικογενειών την Κυριακή 15/3/2015 και ώρα 5.30μμ.

Παρευρέθηκαν τρίτεκνοι τόσο από τον Δήμο Κορωπίου, όσο και από την Ανατολική Αττική. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο κ. Νίκος Γιαννάκος, Αντιδήμαρχος Κορωπίου.

Η κα Θεοκλήτη Μεσουρίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Αττικής, ανέλυσε το σοβαρότατο πρόβλημα της έλλειψης δημογραφικής πολιτικής. Ο νόμος 3454/2006 κατέστησε τις οικογένειες με τρία παιδιά, δικαιούχους κάποιων παροχών, χορηγώντας αναλογικά παροχές.  Το 3ο παιδί είναι ο δημογραφικός σταθεροποιητής και γι΄ αυτό απαιτείται να δοθεί ιδιαίτερα αυξημένη έμφαση στην στήριξη της τρίτεκνης οικογένειας. Είμαστε οι οικογένειες από τις οποίες στο εγγύς μέλλον θα πληρώνουν εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, τρεις εργαζόμενοι, για να λαμβάνουν σύνταξη δύο συνταξιούχοι. Προτείνουμε την άμεση υιοθέτηση του Πορίσματος της Βουλής των Ελλήνων του 1993, όπου η 1η πρόταση είναι ο χαρακτηρισμός των γονέων με 3 παιδιά σε πολύτεκνους.

Αναλύθηκαν  οι εκπτώσεις από τους Δήμους στις τρίτεκνες οικογένειες, ύστερα από αιτήματα του Συλλόγου, καθώς επίσης έγινε συζήτηση και για το αίτημα του Συλλόγου στο Δήμο Κορωπίου, για μειωμένα τέλη ύδρευσης.

Συζητήθηκε η προσφορά από την ιδιωτική πρωτοβουλία, όσον αφορά τις εκπτώσεις από το ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ, τις ακτοπλοικές εταιρείες, καθώς και από αρκετά καταστήματα του Κορωπίου.

Η κα Κατερίνα Κυριακίδη, Κοινωνική Λειτουργός, ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου για την δωρεάν συνεργασία της με τον Σύλλογο από το 2012, και η οποία συνεχίζεται, για τις οικογένειες που έχουν βοηθηθεί από τις υπηρεσίες της, και κάλεσε τους γονείς να μην διστάζουν και να ζητούν την βοήθεια της.

Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για το Επισιτιστικό Πρόγραμμα – Ταμείο Ευρωπαϊκής βοήθειας για Απόρους.

Διανεμήθηκε στα μέλη του Συλλόγου, ο Οδηγός Παροχών Αττικής για τις Τρίτεκνες Οικογένειες 2015.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι Ανταποκρίτριες του Συλλόγου στο Κορωπί, κα Μαίρη Δάβαρη και Όλγα Ασλανίδου, καθώς και οι Ανταποκριτές: Ρούλα Κακανάτσα, Παντελής Μπάμπουλης, Μπολινάκη Ειρήνη, Ζίνα Καμακάρη, Μαρία Περδικούρη, Όλγα Χορβάτ και Μητσοπούλου Βάσω.

 Επίσης τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου: Μεσουρίδου Θεοκλήτη, Μανούσου Ιωάννα, Καντεράκη Κατερίνα, Κονιδάρης Νίκος, Κακανάτσας Νίκος, Ζάππα Αγγελική και Καραδήμας Χαράλαμπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.