Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Διαμαρτύρονται οι Τρίτεκνοι Αττικής για την κατάργηση των Μετεγγραφών των Τρίτεκνων Φοιτητών στην Αρχιτεκτονική Σχολή Αθηνών


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006 
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676 – Πατησίων 4 και Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ
210 9524869,  6949 592286, 6932 737 726, 6932 737 727
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr, fax: 2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.gr

 
Διαμαρτύρονται οι Τρίτεκνοι Αττικής για την κατάργηση των Μετεγγραφών των Τρίτεκνων Φοιτητών στην Αρχιτεκτονική Σχολή Αθηνών

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Περιφέρειας (Νομού) Αττικής ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ

Για την σημερινή προσωρινή διαταγή του Προέδρου του ΣΤΕ με την οποία ΠΑΓΩΝΕΙ τις Μετεγγραφές των Τρίτεκνων Φοιτητών στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

Συνολικά οι Φοιτητές ΟΛΩΝ των Ειδικών Κατηγοριών που έχουν ζητήσει μετεγγραφή στο Μετσόβιο είναι 50(πενήντα). Οι ειδικές κατηγορίες είναι πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, φοιτητές με αδελφό φοιτητή, ορφανά, πολυδίδυμα, κ.α.

Οι φοιτητές συμπλήρωσαν το Μηχανογραφικό τους, με επιλογή την Αρχιτεκτονική, πέτυχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις, και τώρα με αυτή την απόφαση ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ να μην σπουδάσουν φέτος, στερούνται το δικαίωμα στην εκπαίδευση, και υποχρεώνονται να ξαναδώσουν εξετάσεις.

Εάν γνώριζαν αυτή την εξέλιξη, θα είχαν επιλέξει διαφορετικές σχολές στην Αθήνα, κατά την συμπλήρωση του Μηχανογραφικού τους.

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Περιφέρειας (Νομού) Αττικής ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ

Διότι ο Υπουργός Παιδείας ΔΕΝ στήριξε όσο έπρεπε το δίκαιο των Φοιτητών, αλλά αντίθετα με διάφορες δηλώσεις του τους τελευταίους μήνες τορπίλισε, αλλά και έστρωσε έμμεσα το χαλί για την σημερινή απόφαση του προέδρου του ΣΤΕ.

Διαβάστε την απόφαση

 ΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ

Απόφαση - σταθμός από ΣτΕ: «Παγώνουν» οι μετεγγραφές σε Μετσόβιο και Αριστοτέλειο

«Παγώνουν» προσωρινά οι μετεγγραφές στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρης Ρίζος.

Η προσωρινή διαταγή δόθηκε από τον κ. Ρίζο προς αποτροπή ανεπανόρθωτης βλάβης στη λειτουργία των δύο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων λόγω του μεγάλου αριθμού των μετεγγραφών και ισχύει μέχρι να εκδοθεί απόφαση από την Επιτροπή Αναστολών (σε σχηματισμό Ολομέλειας).

Ο κ. Ρίζος «παγώνει» δύο αποφάσεις του υπουργού Παιδείας που αφορούν:

α) «τη ρύθμιση θεμάτων για τη μεταφορά θέσης εισαγωγής πολυτέκνων, τριτέκνων και ειδικών κατηγοριών» και

 β) «τη ρύθμιση θεμάτων για τη μεταφορά θέσης εισαγωγής με οικονομικά κριτήρια του σχολικού έτους 2013-2014 στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με το άρθρο 47 του Ν. 4274/2014».

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και 115 μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των Σχολών αυτών (καθηγητές).

Στις προσφυγές τους υποστηρίζουν ότι οι αποφάσεις του υπουργού Παιδείας αλλά και οι σχετικοί νόμοι που προβλέπουν τη διαδικασία μετεγγραφής των φοιτητών, είναι αντίθετες με διατάξεις του Συντάγματος.

Η προσφυγή θα συζητηθεί το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Φεβρουαρίου στην Ολομέλεια του ΣτΕ με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Κωνσταντίνος Πισπιρίγκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.