Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012

ΓΟΝΙΟΣ ΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

ΓΟΝΙΟΣ ΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ


Το γεγονός της γέννησης είναι απλό. Το θέμα της εκπαίδευσης των γονιών είναι πολύ σημαντικό. Είναι ένα επάγγελμα χωρίς προετοιμασία.
Προκειμένου οι γονείς να μπορούν να αναθρέψουν σωστά τα παιδιά τους, χρειάζεται πρώτα οι ίδιοι να μάθουν το ρόλο τους. Αυτό γίνεται είτε παρακολουθώντας ειδικά σεμινάρια που γίνονται σε αρκετούς δήμους του Λεκανοπεδίου Αττικής δωρεάν, είτε σεμινάρια που οργανώνονται μέσω των σχολείων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.
Ο γονιός αρκετές φορές χρειάζεται πρώτα να μάθει να είναι σωστός γονιός, να έχει ήθος, παιδεία, κοινωνικότητα, και στη συνέχεια να προσπαθήσει να αναθρέψει σωστά τα παιδιά του. Έχει αποδειχθεί ότι συνήθως στην παιδική ηλικία τα παιδιά αντιγράφουν τους γονείς. Εάν οι γονείς είναι θετικοί, τότε και τα παιδιά τους θα είναι θετικά. Εάν οι γονείς είναι χαμογελαστοί, τότε και τα παιδιά τους θα είναι χαμογελαστά και πρόσχαρα. Εάν οι γονείς είναι αρνητικοί, τότε και τα παιδιά τους θα είναι αρνητικά.
Oι άσχημες συμπεριφορές γονέων, δυστυχώς ακολουθούν τα παιδιά τους σε όλη τους την ζωή.

OI TΡΙΤΕΚΝΟΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676, τηλ 210 9524869,
6932 737727
email: triteknoiattikis@yahoo.gr, fax: 2109570649
Iστότοπος http:// triteknoinomouattikis.blogspot.com

OI TΡΙΤΕΚΝΟΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

Η Ερασιτεχνική Θεατρική Σκηνή Αλέκα Παΐζη
Παρουσιάζει το Θεατρικό Έργο του Ντάριο Φο
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Γιώργος Αντωνακάκης
Σάββατο 11/02/2012 και ώρα 19:00
Δημοτικός Κινηματογράφος Καλλιθέας ΚΑΛΥΨΩ, Γρηγορίου Λαμπράκη 9 & Καλυψούς, Καλλιθέα, Είσοδος Ελεύθερη

Dario Fo - Δεν Πληρώνω! Δεν Πληρώνω!
Ο σπουδαίος νομπελίστας συγγραφέας Ντάριο Φο είναι ένας προφήτης για την εποχή του. Κάνοντας μια αιχμηρή ακτινογραφία της κοινωνικής συνθήκης της Ιταλίας στα μέσα της δεκαετίας του '70, προφητεύει όλες τις πλευρές της σημερινής κοινωνίας, όπου το άτομο έχει χάσει πλέον οποιαδήποτε άλλη ταυτότητα πέραν αυτής του καταναλωτή.
Πριν και τώρα και πάντοτε, η δυνατότητα να καλύψει κανείς τις βασικές ανάγκες της τροφής και της στέγης, αποτελεί τον πρακτικό ορισμό της έννοιας της αξιοπρέπειας για το ανθρώπινο είδος. Με πρακτικό, λοιπόν, τρόπο ο διαχωρισμός των ατόμων μέσα σε μια κοινωνία σε έχοντες και μη έχοντες, μεταφράζεται εύκολα στο διαχωρισμό των ατόμων σε αξιοπρεπείς και αναξιοπρεπείς.

Ο Σύλλογος έχει προσπαθήσει να καλύψει τις ανάγκες των μελών του και με τις παραστάσεις:
1) Ο Σύλλογος διαθέτει 30 ΔΩΡΕΑΝ εισιτήρια, για τα μέλη του, για την παράσταση SLAVA΄S SNOW SHOW, την ΤΡΙΤΗ 7 Φεβρουαρίου 2012, και ώρα 9.00μμ, στο θέατρο ΠΑΛΛΑΣ, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα.
Η διάθεση των εισιτηρίων είναι ΔΩΡΕΑΝ από τον Σύλλογο, με την ευγενική διάθεση μέσω ΟΠΑΠ. Επειδή είναι λίγα τα εισιτήρια, θα δοθούν με σειρά προτεραιότητος σε όσους ΔΕΝ πήγαν στην παράσταση του ΠΙΝΟΚΙΟ.

2) Περίπου 140 τρίτεκνες οικογένειες μαζί με τα παιδιά τους παρακολουθησαν την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012, και ώρα 12 μεσημέρι, με μειωμένο εισιτήριο, την προβολή του ΄΄Μικρού Πρίγκηπα΄΄ στο ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ- Ίδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο.

3) Περίπου 40 τρίτεκνες οικογένειες μαζί με τα παιδιά τους παρακολούθησαν την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012, και ώρα 3.00μμ, με μειωμένο εισιτήριο για τους γονείς, και δωρεάν για τα παιδιά, την παιδική θεατρική παράσταση ΄΄Το κοριτσάκι με τα σπίρτα΄΄ στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΚΤΟΝ, οδος ΣΦΑΚΤΗΡΙΑΣ 23, ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ.
Ο θίασος απαρτίζεται από επτά ηθοποιούς. Μία εκπαιδευτική αλλά και διασκεδαστική παράσταση για μικρούς και μεγάλους.

4) Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012, περίπου 150 τρίτεκνες οικογένειες παρακολούθησαν την Θεατρική Παιδική Παράσταση ΄΄Πινόκιο΄΄, στο Θέατρο ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΕΗ, Αγίου Μελετίου και Πατησίων, Αθήνα, με την ευγενική διάθεση από τον ΟΠΑΠ.
Οι συντελεστές της παράστασης ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, ενθουσίαστηκαν τόσο οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι. Μια παράσταση που ανταποκρίνεται σε όλες τις ηλικίες.

Αναστολή των εξώσεων σε ανέργους

Αναστολή των εξώσεων σε ανέργους


Στην αναστολή των εξώσεων που επιδίδονται σε ανέργους, για τους επόμενους έξι μήνες προσανατολίζεται το υπουργείο Υγείας, με νομοθετική ρύθμιση, η οποία αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή.

Σύμφωνα με ανάρτηση του ιστότοπου Pheme.gr, η πρωτοβουλία ανήκει στον αρμόδιο υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Μάρκο Μπόλαρη, ο οποίος επεξεργάζεται τη σύνταξη της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, προκειμένου να υπάρξει ένα δίχτυ προστασίας, έστω και προσωρινό, για τους μακροχρόνια ανέργους.

ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΡΙΤΕΚΝΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΟΓΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 6/2/2012

«Πληρωμή των Πολυτεκνικών Επιδομάτων από τον ΟΓΑ»


Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:
Τα οικογενειακά επιδόματα (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) του Α’ Διμήνου 2012 θα καταβληθούν σε 415.156 οικογένειες
την Δευτέρα 6 Φεβρουάριου 2012.
Η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ πραγματοποιείται με πίστωση λογαριασμού Τράπεζας ή ΕΛ.ΤΑ.

Πούτιν: «Στέρησαν από την Ελλάδα τη δυνατότητα να εξυγιάνει την οικονομία της»

Πούτιν: «Στέρησαν από την Ελλάδα τη δυνατότητα να εξυγιάνει την οικονομία της»

Η Ελλάδα στερήθηκε τεχνητά τη δυνατότητα να εξυγιάνει την οικονομία της, ανέφερε ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας στο οικονομικό φόρουμ «Ρωσία 2012». «Στην εποχή του, για να λύσει αυτά τα οικονομικά προβλήματα, ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε την Περσία. Τώρα η Ελλάδα δεν μπορεί να κατακτήσει κανέναν, όμως πέραν αυτού της στέρησαν και τη δυνατότητα να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα, διότι δεν έχει εθνικό νόμισμα» είπε ο κ. Πούτιν.
Σφοδρή επίθεση κατά της τρόϊκας, αλλά και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Γ.Παπανδρέου, για τον τρόπο με τον οποίο "εδεσαν" την Ελλάδα και την οδήγησαν στην οικονομική εξαθλίωση εξαπέλυσε ο Ρώσος πρωθυπουργός και επικρατέστερος υποψήφιος για την προεδρία της χώρας στις προεδρικές εκλογές σε ένα μήνα.
Κατήγγειλε για πρώτη φορά διεθνώς ότι "Η Ελλάδα στερήθηκε με τεχνητό τρόπο την δυνατότητας να εξυγιάνει την οικονομία της" μιλώντας στο αντίστοιχο ρωσικό "Νταβός" το οικονομικό φόρουμ «Ρωσία 2012». "Είχε όλες τις δυνάτότητες να πετύχει κάτι τέτοιο όταν ξεκίνησε η κρίση το 2008, αλλά ξαφνικά εμφανίστηκε ένα έλλειμμα το οποίο πρακτικά δεν υπήρχε. Άρχισαν να μετρούν στο έλλειμμα μεγέθη μη μετρήσιμα κανονικά και έκαναν την κατάσταση αφόρητη με αποτέλεσμα να εκτοξευθούν τα spreads και να μην έχει επιστροφή η οικονομική καταστροφή".
Αλλά ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε και για το ευρώ: "Το ευρώ ήταν "βαρίδι" στα πόδια της Ελλάδας. Της στέρησαν τη δυνατότητα να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα, άρα της στέρησαν τη δυνατότητα αύξησης της ρευστότητας, εφόσον δεν διέθετε δικό της νομισματικό κέντρο».
«Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Μη έχοντας ρευστότητα, αφού δεν έκοβαν νόμισμα απέμεινε μόνο ένας διαθέσιμος τρόπος, η απευθείας μείωση των κοινωνικών δαπανών που οδήγησε στην εξαθλίωση. Πρόκειται για μια μεγάλη τραγωδία. Πρώτα της στέρησαν την βιομηχανική βάση και μετά την καλούν να παράγει από ανύπρακτες βιομηχανίες και χωρίς να έχει λεφτά.
Είναι πρακτικά αδύνατον να επιτευχθεί αύξηση της ανταγωνιστικότητας σε αυτή τη βάση, γιατί για να επανεξοπλίσεις όλη την οικονομία, τη βιομηχανία, τον πραγματικό τομέα της οικονομίας χωρίς να έχεις βιομηχανική βάση χρειάζεται νέες επενδύσεις. Χωρίς επενδύσεις είναι αδύνατο. Αλλά και να προσελκύσεις επενδύσεις σε αυτήν την κατάσταση είναι επίσης αδύνατο.
Ποιος θα επενδύσει σε μία οικονομία χωρίς εσωτερική αγορά; Θα μπορούσαμε να αγοράσουμε φτηνά κάποιες δημόσιες εταιρείες, αλλά αυτό θα ήταν λεηλασία, ανάλογη με αυτή που έκαναν στη Ρωσία. Και θα ήταν και ριψοκίνδυνο γιατί η εσωτερική κατανάλωση στην Ελλάδα θα συνεχίσει να μειώνεται».
Ο Ρώσος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «Επειδή πολλές χώρες της ευρωζώνης αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες στην Ελλάδα, συγκεκριμένη βοήθεια από το εξωτερικό προς το παρόν δεν προσφέρουν».
«Το θέμα δεν είναι ότι οι Έλληνες δεν θέλουν ή δεν ξέρουν να δουλεύουν», συμπλήρωσε ο Β. Πούτιν, ρίχνοντας έμμεσα φαρμακερά βέλη στην Α.Μέρκελ που είπε ότι "Οι Έλληνες δεν δουλεύουν αρκετά" εκτιμώντας ότι «Δεν έχουν δημιουργηθεί όμως οι δυνατότητες υψηλής τεχνολογίας για αποτελεσματική αξιοποίηση της εργατικής δύναμης με υψηλή ειδίκευση, ή τουλάχιστον σε επαρκή αριθμό, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στη Ρωσία. Και από εκεί προέρχονται τα προβλήματα. Αλλά εμείς είμαστε κύριοι της χώρας μας και μπορούμε να εργαστούμε σκληρά προς την κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος».
Και κατέληξε ως προς το σημείο αυτό: «Σ' αυτόν τον δύσκολο φαύλο κύκλο βρίσκεται η Ελλάδα δυστυχώς», τόνισε.
Σχολιάζοντας επίσης την ομιλία του Μάικλ Μίλκεν, προέδρου του ομώνυμου Ινστιτούτου.
«Στην εποχή του, για να λύσει αυτά τα οικονομικά προβλήματα, ο Μέγας Αλέξανδρος πήγε και κατέκτησε την Περσία. Τώρα η Ελλάδα δεν μπορεί να κατακτήσει κανέναν, όμως πέραν αυτού τής στέρησαν και τη δυνατότητα να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα, γιατί δεν έχει εθνικό νόμισμα, τής στέρησαν τη δυνατότητα αύξησης της ρευστότητας, εφόσον δεν διαθέτει δικό της κέντρο έκδοσης χρήματος (emission centre)» είπε ο κ. Πούτιν στο Φόρουμ «Ρωσία 2012».
Ο Ρώσος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι πολλές χώρες αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες και ότι «στην Ελλάδα στέρησαν τη δυνατότητα εσωτερικής ανάπτυξης, σε κάθε περίπτωση την μείωσαν, και κάποια αποτελεσματική βοήθεια, παρ' όλ' αυτά, δεν προσφέρουν προς το παρόν από το εξωτερικό, με έναν τρόπο παρακινώντας για τις επόμενες περικοπές».
Στη συνέχεια, επισήμανε ότι «υπάρχουν και περιορισμοί πολιτικού χαρακτήρα, για τους οποίες μίλησε ειδικότερα και ο πρόεδρος της SberBank [και πρώην υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας] Γκέρμαν Γκρεφ», συνέχισε ο Βλ.Πούτιν και σχολίασε ότι:
«Η ευθεία μείωση των κοινωνικών δαπανών είναι μια βίαιη, άμεση απόφαση από πλευράς του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης. Όταν γίνεται υποτίμηση, τότε είναι σχεδόν αντικειμενικό ότι υποφέρουν επίσης οι άνθρωποι, οι πολίτες φυσικά, αλλά δεν πρόκειται για απευθείας μείωση των κοινωνικών δαπανών. Και εδώ έχουμε απευθείας και απότομη (σ.σ. μείωση).
Ευθύνεται η κυβέρνηση, το κόμμα, που κέρδισε στις εκλογές. Είναι αδύνατο να λάβεις αποφάσεις υπό αυτές τις συνθήκες και το εργαλείο, που θα επέτρεπε να λυθεί το πρόβλημα, το προσεκτικό εργαλείο, τους το αφαίρεσαν. Επί της ουσίας η φύση των προβλημάτων είναι η ίδια. Στέρησαν την Ελλάδα από ορισμένα εργαλεία, για τα οποία είπατε, ειδικότερα την δυνατότητα να υποτιμήσουν το δικό τους νόμισμα, ενώ όταν η κυβέρνηση της Αργεντινής κάποτε συνέδεσε υπερβολικά στενά το δικό της εθνικό νόμισμα με το δολάριο στέρησε την οικονομία της από την ευελιξία. Από άποψη ουσίας είναι μάλλον πολύ όμοιες οι αιτίες».

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

OI TΡΙΤΕΚΝΟΙ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7/2/2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 5.00ΜΜΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676, τηλ 210 9524869,
6932 737727
email: triteknoiattikis@yahoo.gr, fax: 2109570649
Iστότοπος http:// triteknoinomouattikis.blogspot.com


ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 7/2/2012


Οι τρίτεκνες οικογένειες που κατοικούν στο Δήμο Αγίου Δημητρίου αλλά και των γύρω περιοχών, θα μπορούν να προσέρχονται στο γραφείο για να εγγράφονται μέλη του Συλλόγου, και να ενημερώνονται για τα δικαιώματα τους.
Η λειτουργία του Γραφείου ξεκινά από Τρίτη 7/2/2012, όπου θα γίνει και μία ενημέρωση από τον Σύλλογο.
Το γραφείο θα λειτουργεί κάθε Τρίτη απόγευμα 5-7μμ, στην οδό Αγίου Δημητρίου 55, εντός δημαρχείου. Υπεύθυνος του γραφείου θα είναι ο κ. Δημηρούλης Αντώνης.

Για την εγγραφή χρειάζεται ένα πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που να έχει εκδοθεί το 2012, από 1 μικρή φωτογραφία προσώπου (διαστάσεων 3 εκ Χ 3 εκ ) κάθε μέλους της οικογένειας για να εκδοθούν οι ταυτότητες, καθώς και φωτοτυπία των ταυτοτήτων μπρος και πίσω και των δύο γονιών.
Εάν το Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης ΔΕΝ είναι από Δήμο του Νομού Αττικής, τότε, ακόμη χρειάζεται μία δήλωση του Ν 1566 καθώς και ένας λογαριασμός ΔΕΗ, η ΟΤΕ, η ΕΥΔΑΠ.
Η ετήσια συνδρομή ανά οικογένεια στον Σύλλογο είναι 20 ευρώ. Με την εγγραφή εκδίδονται ταυτότητες τριτέκνου. Σε περίπτωση διαζυγίου χρειάζεται και η επιμέλεια των παιδιών.
Για Ανανεώσεις ταυτοτήτων χρειάζεται ένα πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που να έχει εκδοθεί το 2012.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος
Θεοκλήτη Μεσουρίδου

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σαπφούς 21, Καλλιθέα ΤΚ 17676, τηλ 2109524869
6932737727
Email:triteknoiattikis@yahoo.gr, fax: 2109570649
Ιστότοπος http://triteknoinomouattikis.blogspot.com


Οι δικαιούχοι τρίτεκνοι τροφίμων διανομής 2011, που ΔΕΝ έχουν έλθει ακόμη να παραλάβουν τα τρόφιμα της διανομής 2011, παρακαλούνται να έλθουν το ΣΑΒΒΑΤΟ 4 Φεβρουαρίου 2012, στην αποθήκη του Συλλόγου μας, στην οδό Σόλωνος 81 και Σοφοκλέους, Καλλιθέα, κοντά στην Δημοσθένους, και από ώρες 11 πμ έως και 14.00μ.
Τα τρόφιμα που μέχρι τώρα έχουν δοθεί είναι τα μακαρόνια, μακαρονάκι κοφτό, κριθαράκι, και γραβιέρα Κρήτης.
Ο Σύλλογος έχει ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙ αποθήκη για τα τρόφιμα, και όταν θα διανεμηθούν όλα, θα την ξενοικιάσει. Παρακαλούνται οι δικαιούχοι, να έλθουν να πάρουν τα τρόφιμα τους.

Εάν υπάρχουν τρίτεκνοι που επιθυμούν να προσφέρουν ρούχα, ας τα φέρουν, η Πέμπτη απόγευμα 2/2/2012 στα γραφεία της Καλλιθέας στην οδό Σαπφούς 21 Καλλιθέα, 6-9μμ, η το Σάββατο 4/2/2012 στην αποθήκη στην οδό Σόλωνος 81 και Σοφοκλέους στην Καλλιθέα και από ώρες 11 πμ έως και 14.00μ.
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα διανεμηθούν τα ρούχα σε όσους τα έχουν ανάγκη.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΟΡOΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 2012

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΩΝ
Ποιες παρεμβάσεις συζητούνται στο διάλογο των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση

Κατάργηση των φοροαπαλλαγών για όλους όσους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ, φέρνει το Νέο Φορολογικό Σύστημα, σύμφωνα με πληροφορίες.
Όσον αφορά τις φοροαπαλλαγές τα δύο μεγάλα κόμματα συγκλίνουν στην άποψη ότι θα πρέπει να διατηρηθούν ορισμένες με βάση τα Εισοδηματικά και Κοινωνικά Κριτήρια.
Η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών επεξεργάζεται νέες περικοπές στις φοροαπαλλαγές. Μεταξύ αυτών είναι και η περικοπή φοροαπαλλαγών για την αγορά ΙΧ αυτοκινήτου από τρίτεκνους.

ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 55.000 ΕΥΡΩ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676, τηλ 210 9524869,
6932 737727
email: triteknoiattikis@yahoo.gr, fax: 2109570649
Ιστότοπος http:// triteknoinomouattikis.blogspot.com

ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 55.000 ΕΥΡΩ

Σύμφωνα με τον Ν 4025/2011 ΄΄Ανασυγκρότηση Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης΄΄ στο άρθρο 21, παράγραφος 3, ορίζεται ότι:
Διακόπτεται από 1.11.2011 η παροχή όλων των οικογενειακών επιδομάτων στις τρίτεκνες οικογένειες, οι οποίες έχουν καθαρό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα άνω των 55.000 ευρώ.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί έχει ως εξής: Με βάση τον αριθμό ΑΦΜ που έχει ο κάθε δικαιούχος επιδοματούχος τους ΟΓΑ, θα γίνει αναζήτηση των Εκκαθαριστικών από τις Εφορίες με Υπηρεσιακό Σημείωμα του ΟΓΑ. Όσοι τρίτεκνοι έχουν ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα άνω των 55.000 ευρώ, βάσει του Εκκαθαριστικού σημειώματος του 2011, ΘΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ το τριτεκνικό επίδομα, και θα ζητηθεί Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ του από 1.11.2011 μέσω της Εφορίας.
Όσο για τις τρίτεκνες μητέρες που είναι διαζευγμένες, ισχύει ότι δηλώνουν στο ΑΦΜ που έχουν δηλώσει στον ΟΓΑ.
Η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει μετά τον Ιούνιο 2012.

Εκτιμάται σύμφωνα με τους υπολογισμούς παραγόντων ότι με την παρούσα διάταξη θα εξοικονομοιθούν 220 εκατομύρια ευρώ ετησίως.

OI TΡΙΤΕΚΝΟΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676, τηλ 210 9524869,
6932 737727
email: triteknoiattikis@yahoo.gr, fax: 2109570649
Ιστότοπος http:// triteknoinomouattikis.blogspot.com

ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΕΞΟΜΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

Οι Τρίτεκνοι γονείς παίρνουν το επίδομα των 44 ευρώ τον μήνα μέχρι το παιδί τους να συμπληρώσει την ηλικία των 23 ετών.
Οι Πολύτεκνοι (με τέσσερα παιδιά και άνω) παίρνουν το επίδομα των 44 ευρώ τον μήνα, μέχρι την ηλικία των 25 ετών, εφ΄ όσον το παιδί τους είναι Προπτυχιακός Φοιτητής, η υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία.
Zητάμε την άμεση εξομείωση των τριτέκνων με τους πολυτέκνους όσον αφορά το επίδομα τέκνων από τον ΟΓΑ.

ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΕΞΟΜΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676, τηλ 210 9524869,
6932 737727
email: triteknoiattikis@yahoo.gr, fax: 2109570649
Ιστότοπος http:// triteknoinomouattikis.blogspot.com

ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΕΞΟΜΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ:

«Για την ένταξη των τριτέκνων οικογενειών ως πολυτέκνων στο νόμο 1910/1944.»
1. Το άρθρο πρώτον του ν. 1910/1944 αντικαθίσταται ως εξής:
«1. Πολύτεκνοι υπό την έννοια του παρόντος νόμου είναι οι γονείς οι έχοντες τη γονική μέριμνα και επιμέλεια τριών τουλάχιστον τέκνων από έναν ή περισσότερους γάμους ή νομιμοποιηθέντων ή νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων, τα οποία είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο) έτος της ηλικίας τους ή σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας τους. Στα τέκνα αυτά συνυπολογίζονται και αυτά με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά της εκατό (67%) και άνω ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης.
2. Οι γονείς που απέκτησαν την πολυτεκνική ιδιότητα βάσει των διατάξεων του παρόντος, τη διατηρούν ισοβίως και απολαμβάνουν ισοβίως τα δικαιώματα που απορρέουν από την πολυτεκνική ιδιότητα, τα δε τέκνα τους προστατεύονται και απολαμβάνουν των δικαιωμάτων των τέκνων πολυτέκνων όσο διαρκεί η πολυτεκνική ιδιότητα έστω και του ενός γονέα.
1. Για τις διατάξεις του παρόντος συμπλήρωση ηλικίας θεωρείται η 31 Δεκεμβρίου τους έτους αναφοράς».

ZHTOYN ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΟΙ ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΤΟΥ Ν2643

ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΠΟΥ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν2643 ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

2/2/2012
Το 2008, με καθυστέρηση αρκετών ετών, υπήρξαν δύο προκηρύξεις για προσλήψεις με τον Ν2643. Και στις δύο προκηρύξεις υπήρχε η κατηγορία Τρίτεκνοι, σε χωριστό ποσοστό από τους πολύτεκνους. Πολλές χιλιάδες τριτέκνων εναπόθεσαν τις ελπίδες τους για να βρούν εργασία σε αυτές τις δύο προκηρύξεις.
1) Η μία αφορούσε προσλήψεις στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Πλήρωση θέσεων εργασίας Δημοσίων Υπηρεσιών, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού, από προστατευομένους του Ν.2643/98
Οι υποψήφιοι προσκομίζουν τις έντυπες αιτήσεις τους, που διατίθενται από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, στις κατά περιφέρεια αρμόδιες Επιτροπές του άρθρου 9 του Ν. 2643/98, από την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008 μέχρι και την Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008.

2) Η δεύτερη προκήρυξη αφορούσε προσλήψεις σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες με προσωπικό άνω των 50 ατόμων.
ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ Ν.2643 ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ 5000+ ΘΕΣΕΙΣ.
Βγηκε νεα προκηρυξη με: ΦΕΚ 2371/Β'/21-11-2008 για προσληψειs του νομου 2643/98 και για θεσειs ιδιωτικου και ευρυτερου δημοσιου τομεα Αιτησειs κατατιθενται στιs κατα τοπουs υπηρεσιεs του Ο.Α.Ε.Δ. σε αποκλειστικη προθεσμια ενοs (1) μηνα. 10-12-2008

Για μεν την πρώτη προκήρυξη, που αφορούσε το Δημόσιο Τομέα, ενώ βγήκαν πίνακες διοριστέων, μέχρι και σήμερα δεν έγιναν ποτέ οι διορισμοί όσον αφορά την Περιφέρεια Αττικής.

Για δε, την δεύτερη προκήρυξη που αφορούσε προσλήψεις σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, ποτέ δεν βγήκαν πίνακες διοριστέων. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας στο Υπουργείο Εργασίας, το Υπουργείο αρνείται να απαντήσει.

Γνωρίζουμε ότι χιλιάδες τρίτεκνοι κατέθεσαν αίτηση και στις δύο προκηρύξεις. Καλούνται οι τρίτεκνοι – μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Αττικής, που θίγονται από την μη εφαρμογή του Ν2643, να προσκομίσουν τα πλήρη στοιχεία τους, στα κεντρικά γραφεία του Συλλόγου μας, στην οδό Σαπφούς 21, Καλλιθέα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη απόγευμα 6-9μμ.

Ο Σύλλογος μόλις συγκεντρώσει συγκεκριμένα στοιχεία, θα παρέμβει ξανά στους αρμόδιους φορείς.

ΟΙ ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ


Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Αρνητικό το Υπουργείο Οικονομικών στο αίτημα των τριτέκνων για πληρωμή μειωμένων τελών κυκλοφορίας


Αρνητική είναι η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών στο αίτημα των τριτέκνων και πολυτέκνων για απαλλαγή τους από τα τέλη κυκλοφορίας ή την πληρωμή μειωμένων τελών, όπως προκύπτει από την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Π. Οικονόμου σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης. Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης είχε ζητήσει να ληφθεί μέριμνα ώστε να πληρώσουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες οικογένειες που αγόρασαν αυτοκίνητο υψηλού κυβισμού με βάση τους ευνοϊκούς όρους που έθεσε η προηγούμενη Κυβέρνηση.ΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Το Υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου, ανακοίνωσε την χορήγηση επιδόματος στους ΑΠΟΡΟΥΣ και ΆΝΕΡΓΟΥΣ Τρίτεκνους και Πολύτεκνους της ΚΥΠΡΟΥ. Αφορά όσους έχουν εισόδημα μέχρι 19.500 ευρώ.

ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΓΑ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ


Οι ενδιαφερόμενοι τρίτεκνοι γονείς, δηλαδή όσων το ΠΡΩΤΟ τους παιδί δεν έχει συμπληρώσει την ηλικία των 23 ετών, μπορούν να καταθέτουν αίτηση στα αρμόδια γραφεία των δήμων, εφ΄ όσον έχει προκύψει η έκπτωση από τους Δήμους. Υπενθυμίζουμε ότι η έκπτωση στις Τρίτεκνες Οικογένειες, δεν προβλέπεται από Κανένα Νόμο. Είναι απλά απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έκαστου Δήμου, υπό την προϋπόθεση ότι θα την εγκρίνει και ο Επίτροπος.
Συνήθως οι Δήμοι συγκεντρώνουν τις αιτήσεις ανά 6μηνο, και μετά τις καταθέτουν στην ΔΕΗ.

Παρακάτω παραθέτουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων:

΄΄Τη διατήρηση της απαλλαγής από τα τέλη καθαριότητος και φωτισμού για την πρώτη κατοικία των τριτέκνων με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα πραγματικό ή τεκμαρτό εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο του ποσού των 35.000 € χωρίς τις εκάστοτε προβλεπόμενες μειώσεις εισοδήματος. Η απαλλαγή αυτή θα χορηγείται με την προσκόμιση του εκκαθαριστικού σημειώματος της αρμοδίας Δ.Ο.Υ ως ανωτέρω καθώς και των απαραιτήτων εγγράφων που απαιτείται κατά περίπτωση.΄΄

OI TΡΙΤΕΚΝΟΙ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7/2/2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 5.00ΜΜ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676, τηλ 210 9524869,
6932 737727
email: triteknoiattikis@yahoo.gr, fax: 2109570649
Iστότοπος http:// triteknoinomouattikis.blogspot.com

ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 7/2/2012

Οι τρίτεκνες οικογένειες που κατοικούν στο Δήμο Αγίου Δημητρίου αλλά και των γύρω περιοχών, θα μπορούν να προσέρχονται στο γραφείο για να εγγράφονται μέλη του Συλλόγου, και να ενημερώνονται για τα δικαιώματα τους.
Η λειτουργία του Γραφείου ξεκινά από Τρίτη 7/2/2012, όπου θα γίνει και μία ενημέρωση από τον Σύλλογο.
Το γραφείο θα λειτουργεί κάθε Τρίτη απόγευμα 5-7μμ, στην οδό Αγίου Δημητρίου 55, εντός δημαρχείου. Υπεύθυνος του γραφείου θα είναι ο κ. Δημηρούλης Αντώνης.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος
Θεοκλήτη Μεσουρίδου

OI TΡΙΤΕΚΝΟΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676, τηλ 210 9524869,
6932 737727
email: triteknoiattikis@yahoo.gr, fax: 2109570649
Iστότοπος http:// triteknoinomouattikis.blogspot.com

OI TΡΙΤΕΚΝΟΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

Η Ερασιτεχνική Θεατρική Σκηνή Αλέκα Παΐζη
Παρουσιάζει το Θεατρικό Έργο του Ντάριο Φο
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Γιώργος Αντωνακάκης

Σάββατο 11/02/2012 και ώρα 19:00
Δημοτικός Κινηματογράφος Καλλιθέας ΚΑΛΥΨΩ, Γρηγορίου Λαμπράκη 9 & Καλυψούς, Καλλιθέα, Είσοδος Ελεύθερη

Dario Fo - Δεν Πληρώνω! Δεν Πληρώνω!
Ο σπουδαίος νομπελίστας συγγραφέας Ντάριο Φο είναι ένας προφήτης για την εποχή του. Κάνοντας μια αιχμηρή ακτινογραφία της κοινωνικής συνθήκης της Ιταλίας στα μέσα της δεκαετίας του '70, προφητεύει όλες τις πλευρές της σημερινής κοινωνίας, όπου το άτομο έχει χάσει πλέον οποιαδήποτε άλλη ταυτότητα πέραν αυτής του καταναλωτή.
Πριν και τώρα και πάντοτε, η δυνατότητα να καλύψει κανείς τις βασικές ανάγκες της τροφής και της στέγης, αποτελεί τον πρακτικό ορισμό της έννοιας της αξιοπρέπειας για το ανθρώπινο είδος. Με πρακτικό, λοιπόν, τρόπο ο διαχωρισμός των ατόμων μέσα σε μια κοινωνία σε έχοντες και μη έχοντες, μεταφράζεται εύκολα στο διαχωρισμό των ατόμων σε αξιοπρεπείς και αναξιοπρεπείς.


Ο Σύλλογος έχει προσπαθήσει να καλύψει τις ανάγκες των μελών του και με τις παραστάσεις:

1) Ο Σύλλογος διαθέτει 30 ΔΩΡΕΑΝ εισιτήρια, για τα μέλη του, για την παράσταση SLAVA΄S SNOW SHOW, την ΤΡΙΤΗ 7 Φεβρουαρίου 2012, και ώρα 9.00μμ, στο θέατρο ΠΑΛΛΑΣ, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα.
Η διάθεση των εισιτηρίων είναι ΔΩΡΕΑΝ από τον Σύλλογο, με την ευγενική διάθεση μέσω ΟΠΑΠ.

2) Περίπου 140 τρίτεκνες οικογένειες μαζί με τα παιδιά τους παρακολουθησαν την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012, και ώρα 12 μεσημέρι, με μειωμένο εισιτήριο, την προβολή του ΄΄Μικρού Πρίγκηπα΄΄ στο ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ- Ίδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο.

3) Περίπου 40 τρίτεκνες οικογένειες μαζί με τα παιδιά τους παρακολούθησαν την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012, και ώρα 3.00μμ, με μειωμένο εισιτήριο για τους γονείς, και δωρεάν για τα παιδιά, την παιδική θεατρική παράσταση ΄΄Το κοριτσάκι με τα σπίρτα΄΄ στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΚΤΟΝ, οδος ΣΦΑΚΤΗΡΙΑΣ 23, ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ.
Ο θίασος απαρτίζεται από επτά ηθοποιούς. Μία εκπαιδευτική αλλά και διασκεδαστική παράσταση για μικρούς και μεγάλους.

4) Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012, περίπου 150 τρίτεκνες οικογένειες παρακολούθησαν την Θεατρική Παιδική Παράσταση ΄΄Πινόκιο΄΄, στο Θέατρο ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΕΗ, Αγίου Μελετίου και Πατησίων, Αθήνα, με την ευγενική διάθεση από τον ΟΠΑΠ.
Οι συντελεστές της παράστασης ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, ενθουσίαστηκαν τόσο οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι. Μια παράσταση που ανταποκρίνεται σε όλες τις ηλικίες.

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

OI ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΘΕΑΤΡΟ

OI ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΘΕΑΤΡΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σαπφούς 21, Καλλιθέα ΤΚ 17676, τηλ 2109524869
6932737727
Email:triteknoiattikis@yahoo.gr, fax: 2109570649
Ιστότοπος http://triteknoinomouattikis.blogspot.com

OI ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΘΕΑΤΡΟ


Ο Σύλλογος διαθέτει 30 ΔΩΡΕΑΝ εισιτήρια, για τα μέλη του, για την παράσταση SLAVA΄S SNOW SHOW, την ΤΡΙΤΗ 7 Φεβρουαρίου 2012, και ώρα 9.00μμ, στο θέατρο ΠΑΛΛΑΣ, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα.
Η διάθεση των εισιτηρίων είναι ΔΩΡΕΑΝ από τον Σύλλογο, με την ευγενική διάθεση μέσω ΟΠΑΠ. Όσοι τρίτεκνοι επιθυμούν να το παρακολουθήσουν, ας το δηλώσουν άμεσα, στέλνοντας το ονοματεπώνυμό τους και τον αριθμό του κινητού τους, στο email triteknoiattikis@yahoo.gr, η στο φαξ 2109570649 μέχρι ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΒΡΑΔΥ 6/2/2012. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Slava's Snow Show
Ο μεγαλύτερος εν ζωή μίμος του κόσμου, ο Slava, κι από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες «Family show», συνοδευόμενοι από κορυφαίους κλόουν παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το φημισμένο «Slava’s Snow Show».
Το «πιο διαδραστικό θέαμα του πλανήτη Γη», μία θρυλική παράσταση που για 25 χρόνια είναι must-see στα θεατρικά δρώμενα της Νέας Υόρκης, με τους θεατές όλων ανεξαρτήτως των ηλικιών, να δημιουργούν ασφυκτικό αδιαχώρητο.
Η ίδια ενθουσιώδης υποδοχή χαρακτηρίζει και τις διεθνείς περιοδείες, ενώ οι κριτικοί το υμνούν, ως το εντυπωσιακότερο, το πλέον πρωτοπόρο κι ένα απ’ τα καλύτερα οικογενειακά θεάματα που είδε ποτέ το κοινό.
Το «Slava Snow Show» αποτελεί σήμερα την διασημότερη παράσταση μιμικής. Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα, στηριγμένο σε υπέροχες μελωδίες, εξαίσιους φωτισμούς, απίστευτα ευρήματα, εκπληκτικά εφέ και βέβαια στον καλύτερο θίασο του είδους.
Με φόντο την Ανταρκτική και την κοινωνία των «μίμων – κλόουν – πιγκουίνων», στην οποία καταφεύγει ο «αναχωρητής - άνθρωπος Slava», εξελίσσεται μία ατμοσφαιρική, ονειρική παράσταση που το γλυκόπικρο χιούμορ της ακουμπάει όλα τα ανθρώπινα συναισθήματα.
Πάνω απ’ όλα όμως βγάζει αβίαστα και σκορπά απλόχερα το γέλιο και τη χαρά, με τα καμώματα, τα πειράγματα και την συμμετοχή των θεατών, σ’ ένα μοναδικό διαδραστικό πλαίσιο που δεν σταματάει ούτε στο διάλλειμα, ούτε καν στο φινάλε. Ένα περιβάλλον απ’ το οποίο δεν απουσιάζει ακόμη και μία πρωτοφανής προσομοίωση πραγματικής χιονοθύελλας, μέσα στην ίδια την θεατρική αίθουσα!
http://www.ellthea.gr/index.php?module=event&id=236&lang=el

ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΟΥΧΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σαπφούς 21, Καλλιθέα ΤΚ 17676, τηλ 2109524869
6932737727
Email:triteknoiattikis@yahoo.gr, fax: 2109570649
Ιστότοπος http://triteknoinomouattikis.blogspot.com

1/2/2012
ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ

Οι δικαιούχοι τρίτεκνοι τροφίμων διανομής 2011, που ΔΕΝ έχουν έλθει ακόμη να παραλάβουν τα τρόφιμα της διανομής 2011, παρακαλούνται να έλθουν το ΣΑΒΒΑΤΟ 4 Φεβρουαρίου 2012, στην αποθήκη του Συλλόγου μας, στην οδό Σόλωνος 81 και Σοφοκλέους, Καλλιθέα, κοντά στην Δημοσθένους, και από ώρες 11 πμ έως και 14.00μ.
Τα τρόφιμα που μέχρι τώρα έχουν δοθεί είναι τα μακαρόνια, μακαρονάκι κοφτό, κριθαράκι, και γραβιέρα Κρήτης.
Ο Σύλλογος έχει ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙ αποθήκη για τα τρόφιμα, και όταν θα διανεμηθούν όλα, θα την ξενοικιάσει. Παρακαλούνται οι δικαιούχοι, να έλθουν να πάρουν τα τρόφιμα τους.

Εάν υπάρχουν τρίτεκνοι που επιθυμούν να προσφέρουν ρούχα, ας τα φέρουν, η Πέμπτη απόγευμα 2/2/2012 στα γραφεία της Καλλιθέας στην οδό Σαπφούς 21 Καλλιθέα, 6-9μμ, η το Σάββατο 4/2/2012 στην αποθήκη στην οδό Σόλωνος 81 και Σοφοκλέους στην Καλλιθέα και από ώρες 11 πμ έως και 14.00μ.
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα διανεμηθούν τα ρούχα σε όσους τα έχουν ανάγκη.

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Επίδομα τριτέκνων σε διαζευγμένο πατέρα

Επίδομα τριτέκνων σε διαζευγμένο πατέρα ακόμα και αν η μητέρα συμμετέχει στα έξοδα διαβίωσης

Διαζευγμένος πατέρας που έχει την επιμέλεια τριών παιδιών έκανε αίτηση στον ΟΓΑ για επίδομα τριτέκνων. Η αίτηση απορρίφθηκε με την αιτιολογία ότι ο πατέρας δεν είχε την αποκλειστική ευθύνη διατροφής των παιδιών καθώς η μητέρα συμμετείχε στα έξοδα. Ο πατέρας έκανε ένσταση η οποία επίσης απορρίφθηκε. Ο Συνήγορος του Πολίτη ζήτησε από τον ΟΓΑ να επανεξετάσει τις δυο απορριπτικές αποφάσεις και από το υπουργείο να αποσαφηνίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για τη χορήγηση του επιδόματος τριτέκνων. Το υπουργείο ζήτησε τη γνώμη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου καθιστά σαφές ότι το επίδομα τριτέκνων το δικαιούται ο διαζευγμένος που έχει την επιμέλεια των παιδιών ακόμη και αν λαμβάνει μηνιαία κάποιο χρηματικό ποσό από τον άλλο γονέα. Ο αρμόδιος υφυπουργός έκανε δεκτή τη γνωμοδότηση και το επίδομα θα χορηγείται πλέον και σε αυτή την κατηγορία των διαζευγμένων γονέων.

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σαπφούς 21, Καλλιθέα ΤΚ 17676, τηλ 2109524869
6932737727
Email:triteknoiattikis@yahoo.gr, fax: 2109570649
Ιστότοπος http://triteknoinomouattikis.blogspot.com

Αθήνα 31/1/2012

EKΠΤΩΣΕΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Αγαπητοί Τρίτεκνοι Γονείς,
Ο Σύλλογος μας στην προσπάθειά του να βοηθήσει τις τρίτεκνες οικογένειες έχει συνάψει εκπτωτικές συμβάσεις με τις παρακάτω εταιρείες, οι οποίες ισχύουν:

1)Εκπτώσεις Τριτέκνων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
α) ΑΝΕΚ. Δρομολόγιο Πειραιάς - Ηράκλειο και Πειραιάς- Χανιά, 50% στους επιβάτες, 30% στις καμπίνες, και 20% στα αυτοκίνητα.
β) BLUE STAR FERRIES . Δρομολόγιο Πειραιάς - Ηράκλειο, 50% στους επιβάτες, 30% στις καμπίνες, και 20% στα αυτοκίνητα.
γ) NEL LINES. Σε όλες τις γραμμές του Αιγαίου ισχύει η έκπτωση 50% στους επιβάτες.
Δ) ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ, Δρομολόγιο Πειραιάς – Αίγινα, έκπτωση 25% στο εισιτήριο.
Ε) ΜΙΝΟΑΝ LINES - Δρομολόγιο Πειραιάς - Ηράκλειο, 50% στους επιβάτες, 30% στις καμπίνες, και 20% στα αυτοκίνητα
z) SUPER FAST FERRIES. Δρομολόγιο Πειραιάς - Ηράκλειο, 50% στους επιβάτες, 30% στις καμπίνες, και 20% στα αυτοκίνητα.

2) Μειώσεις των Δημοτικών Τελών στους λογαρισμούς της ΔΕΗ στους Τρίτεκνους από 1/1/2012.
1) ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ – Απαλλαγή των Τρίτεκνων με εισόδημα μέχρι 35.000
2) ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – Μείωση στο 50%
3) ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ – Μείωση στο 50%
4) ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ –Απαλλαγή με εισόδημα μέχρι 40.000, πάνω από αυτό μείωση στο 50%
5) ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ – Μείωση στο 50%
6) ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – Μείωση στο 50%
7) ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ- Μείωση στο 50%
8)  ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ – Μείωση στο 50%
9) ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ – Μείωση στο 50%
10)ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ – Απαλλαγή με εισόδημα μέχρι 7.000, 50% μείωση με εισόδημα μέχρι 12.000
11) ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ – Μείωση στο 30%
12) ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ- ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ – Μείωση 50% με εισόδημα μέχρι 35.000

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ


Οι ενδιαφερόμενοι τρίτεκνοι γονείς, δηλαδή όσων το ΠΡΩΤΟ τους παιδί δεν έχει συμπληρώσει την ηλικία των 23 ετών, μπορούν να καταθέτουν αίτηση στα αρμόδια γραφεία των δήμων, εφ΄ όσον έχει προκύψει η έκπτωση από τους Δήμους. Υπενθυμίζουμε ότι η έκπτωση στις Τρίτεκνες Οικογένειες, δεν προβλέπεται από Κανένα Νόμο. Είναι απλά απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έκαστου Δήμου, υπό την προϋπόθεση ότι θα την εγκρίνει και ο Επίτροπος.
Συνήθως οι Δήμοι συγκεντρώνουν τις αιτήσεις ανά 6μηνο, και μετά τις καταθέτουν στην ΔΕΗ.

Παρακάτω παραθέτουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων:
΄΄Τη διατήρηση της απαλλαγής από τα τέλη καθαριότητος και φωτισμού για την πρώτη κατοικία των τριτέκνων με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα πραγματικό ή τεκμαρτό εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο του ποσού των 35.000 € χωρίς τις εκάστοτε προβλεπόμενες μειώσεις εισοδήματος. Η απαλλαγή αυτή θα χορηγείται με την προσκόμιση του εκκαθαριστικού σημειώματος της αρμοδίας Δ.Ο.Υ ως ανωτέρω καθώς και των απαραιτήτων εγγράφων που απαιτείται κατά περίπτωση.΄΄

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ
1) ) Με το Ιατρικό Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας Athens Vision
Α) Στο διαγνωστικό τομέα :
Έναν πλήρη οφθαλμολογικό έλεγχο με έκπτωση 25%,
 Έναν πλήρη οφθαλμολογικό έλεγχο για παιδιά έως 12 ετών με έκπτωση 25%,
Για τον οφθαλμολογικό έλεγχο δύο παιδιών και άνω, έκπτωση 35% ανά παιδί.
Β) Για Παρακλινικές Εξετάσεις έκπτωση 25%
Γ) Για οφθαλμολογικές επεμβάσεις όπως καταρράκτη, γλαύκωμα, διόρθωση μυωπίας, αστιγματισμού, υπερμετρωπίας, έκπτωση 20%.
Δ) Για γυαλιά οράσεως και ηλίου σας χορηγείται 20% έκπτωση μέσω της παρούσης συμφωνίας και σε συνεργασία με το Οπτικό Κατάστημα EXCELLENS που βρίσκεται στον 3ο όροφο ακριβώς πάνω από το Ιατρικό Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας Athens Vision στην Καλλιθέα.
Κεντρικό: Λ. Συγγρού 328-330, Καλλιθέα 17673
Τηλ: 210 95 95 215, Fax: 210 95 15 120
2) GLOBAL OPTICS, έκπτωση από 30% έως και 50% στα γυαλιά ηλίου και οράσεως. 25% στους φακούς επαφής. Στην οδό Αριστείδου 142-144, Καλλιθέα, τηλ 210 9581904.
3) Το πρώτο ραντεβού στην ατομική συμβουλευτική ΔΩΡΕΑΝ για τους τρίτεκνους, η προσφορά ισχύει μόνο για τον μήνα Φεβρουάριο 2012, από το ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ "γραμμή", ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 53, ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ Τ.Κ 171 23 , Τηλ 210 9 3 5 0 1 9 1, www.grammisp.gr, email: info@grammisp.gr
4) Με το Σωματείο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, έκπτωση 40%. Είναι ομάδα ποδοσφαίρου 5Χ5 με παιδιά από 5 ετών έως και ανδρική ομάδα. Είναι στην οδό Κρέμου 65, Καλλιθέα, τηλ.: 211.1175099, 210.9518550
5) Με το Σωματείο IKAROS KALLITHEAS έκπτωση 25% .
Είναι ομάδα ποδοσφαίρου με παιδιά από 5 ετών έως και ανδρική ομάδα. Είναι στον οδό Σοφοκλέους 204, Καλλιθέα, τηλ 210 9513040, 6945 990871, 6932 527173
6) Μαθήματα Αγγλικών, για όλα τα επίπεδα για τρίτεκνους, Παλαιό Φάληρο, Νέα Σμύρνη, και γύρω περιοχές σε προσιτές τιμές, τηλ 6984 725432
7) Τεχνικός Ηλιακών Θερμοσίφωνων, Τσιρωνάς Γιώργος, σε όλο τον Νότιο Τομέα, συντηρήσεις, τοποθετήσεις, επεισκευές, ειδική προσφορά για συντήρηση σε τρίτεκνους μόνο 35 ευρώ, τηλ 6949 202825
8) Χριστοπούλου Μαρία, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Ελ. Βενιζέλου 159, Καλλιθέα, 210 9593390, 6944 380 561. Με την επίδειξη της ταυτότητας μείωση 10 ευρώ στην τιμή, και δωρεάν λιπομέτρηση.
9) ) Ιδιαίτερα μαθήματα Ισπανικών, στα νότια προάστια, ειδικές τιμές για τρίτεκνους, 6974 376109
10) Ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών, ειδικές τιμές για τρίτεκνους, περιοχές Γαλάτσι, Νέο Κόσμο, Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Ταύρο, τηλ 6939 459072.
11) Φροντιστήρια ΄΄ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ΄΄ στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 169, Εμπορικό Κέντρο Καλλιθέας, 3ος όροφος, τηλ 2109521290. Είναι Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης για Γυμνάσιο και Λύκειο, επίσης γίνεται επίβλεψη μελέτης μαθητών Δημοτικού.
Η έκπτωση είναι 50% σε κάθε παιδί τρίτεκνης οικογένειας με την Επίδειξη της Ταυτότητας του Συλλόγου.
12) ΄΄AUTOSERVICE KIOURAS΄΄, Σαράντα Εκκλησιών 25,Υμηττός, τηλ. : 210-9708822.
Α) Στις χιονοαλυσίδες PEWAG ΑΥΣΤΡΙΑΣ και άλλων τύπων 10%
Β) Στην παροχή υπηρεσιών του συνεργείου μας 10%
Γ) Στην υπηρεσία σφραγίσματος με την μέθοδο της νανοτεχνολογίας 20%
Δ) Σε όλα τα ανταλλακτικά από 5% έως 15% (ανάλογα το ανταλλακτικό)
Ε) Επίσης η τοποθέτηση συστήματος παρκαρίσματος με 4 αισθητήρες, οθόνη LED και ήχο στην τιμή των 80 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ.
13) Μαθηματικός με 20ετή πείρα, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου –Λυκείου, έκπτωση 25% σε τρίτεκνους, τηλ 6995388853
14) Tα Φροντιστήρια ΣΑΛΕΥΡΗΣ προσφέρουν ειδικές τιμές για τρίτεκνους. Έκπτωση 25% στην 1η ξένη γλώσσα. Αγ. Πάντων 32, Καλλιθέα, 210 9584001
15) Ο Συνεταιρισμός Βιοτεχνών Επίπλου, ΈΝΑ και ΈΝΑ, Πέτρου Ράλλη 1 & Κων/λεως 1, Αθήνα, τηλ 2103454536, έκπτωση 20% σε κάθε αγορά, με την επίδειξη της ταυτότητας του Συλλόγου μας.
16) Λογιστική και Φοροτεχνική υποστήριξη κατ΄ οίκον, με έκπτωση απο 30% έως και 50%, τηλ 2109958265, 6986151821

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑ, ΓΑΛΑΤΣΙ, ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
1) Με το παιδικό κατάστημα ρούχων ΄΄ΜΙΚΥ΄΄, λεωφόρος Βείκου 50, Γαλάτσι, έκπτωση 15%.
2) Με τα κομμωτήρια ΙΩΑΝΝΗΣ, έκπτωση 20% στους τρίτεκνους.
Διαθέτουν γυναικείο αλλά και αντρικό τμήμα. Βρίσκονται στις διευθύνσεις:
Ακαδημίας 5 Αθήνα , Τηλ 210-3609005 η 210-3609004
3)Φίλτρα νερού Aquasana, ειδική τιμή για τρίτεκνους. Κα Μπουφίδη τηλ 2108027777
4)Βιβλιοπωλείο ΠΟΘΗΤΟΣ, Κάνιγγος 17, Αθήνα, τηλ 2103831415, 2103804266. Λογοτεχνικά και παιδικά βιβλία μόνο με 3 ευρώ. Έκπτωση απο 20% έως και 70% σε όλες τις κατηγορίες βιβλίων.
5) Μαθήματα μαθηματικών με 10 ευρώ την ώρα, τηλ 6976 842704


ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ
1) Με το Ιατρικό Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας Athens Vision
Α) Στο διαγνωστικό τομέα :
Έναν πλήρη οφθαλμολογικό έλεγχο με έκπτωση 25%,
 Έναν πλήρη οφθαλμολογικό έλεγχο για παιδιά έως 12 ετών με έκπτωση 25%,
Για τον οφθαλμολογικό έλεγχο δύο παιδιών και άνω, έκπτωση 35% ανά παιδί.
Β) Για Παρακλινικές Εξετάσεις έκπτωση 25%
Γ) Για οφθαλμολογικές επεμβάσεις όπως καταρράκτη, γλαύκωμα, διόρθωση μυωπίας, αστιγματισμού, υπερμετρωπίας, έκπτωση 20%.
Δ) Για γυαλιά οράσεως και ηλίου σας χορηγείται 20% έκπτωση μέσω της παρούσης συμφωνίας και σε συνεργασία με το Οπτικό Κατάστημα EXCELLENS που βρίσκεται στον 3ο όροφο ακριβώς πάνω από το Ιατρικό Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας Athens Vision στην Καλλιθέα.
Αμαρουσίου: Λ. Κηφισίας 76 & Πάρνωνος, Μαρούσι
15125, Τηλ: 210 61 25 325, Fax: 210 61 22 570
2) Με το βιβλιοπωλείο ΄΄Η φωλιά του βιβλίου΄΄, Αγ. Παντελεήμονα 48, Παραλία Μαραθώνα, τηλ 22940 56510. Έκπτωση 12%.
3) Με το κατάστημα παιδικών και εφηβικών ρούχων CASTELLINO, Ηρώων Πολυτεχνείου 9-11, Γέρακας Αττικής,Τηλ. 2106618417, έκπτωση 20% με την επίδειξη ταυτότητας τρίτεκνου. Επίσης έκπτωση 50% σε περσινές συλλογές.
4) Κλιματιστικά - Μπεσίρης Γιάννης, Φειδιπίδου 28, ισόγειο, Παλλήνη. Ειδικές τιμές στους τρίτεκνους με την επίδειξη της ταυτότητας.
5) Ιδιαίτερα μαθήματα Γαλλικών - 10 ευρώ την ώρα, στις περιοχές, Παλλήνη, Γλυκά Νερά, Γέρακα, Πικέρμι, Σπάτα. τηλ 6982 347 746.
6) Κτισίματα- Σοφαντίσματα- Μερεμέτια. Ειδικές τιμές για Τρίτεκνους. κ. Βάιος τηλ 6932 569 072
7) Η εταιρεία ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ, προσφέρει 30% έκπτωση σε όλα τα είδη και ανεξαρτήτου ύψους παραγγελίας, στους τρίτεκνους, με την επίδειξη της ταυτότητας του Συλλόγου μας.
Η επιχείρηση STATHOPOULOS διαθέτει είδη υγιεινής, πλακίδια, έπιπλα μπάνιου, νεροχύτες, μπαταρίες, καθρέφτες, στήλες υδρομασάζ, καμπίνες υδρομασάζ και απλές, ψηφίδες και γενικότερα τα πάντα για το μπάνιο, το δάπεδο και την κουζίνα.Πεντέλης 110, 15127 Μαρούσι, T: 2106096740, F: 2106096742
8) Προσφορά BIOHELLENIKA, εταιρεία βιοτεχνολογίας.
Στην υπηρεσία φύλαξης βλαστικών κυττάρων από τον πολφό των νεογιλών δοντιών για τα παιδιά ηλικίας 5-13 ετών. Έκπτωση 10% για όλες τις υπηρεσίες συλλογής και κρυοσυντήρησης των βλαστοκυττάρων.Πύργος Αθηνών, Μεσογείων 2-4, Κτίριο Α΄, τηλ 210 7208882, 801 11 99299.
9) Με τα κομμωτήρια ΙΩΑΝΝΗΣ, έκπτωση 20% στους τρίτεκνους.
Διαθέτουν γυναικείο αλλά και αντρικό τμήμα. Βρίσκονται στις διευθύνσεις:
Εθνικής Αντιστάσεως 33 Χαλάνδρι , Τηλ 210-6858060 η 210-6823382

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ
1) To κατάστημα BEAUTY SOURCE, στην οδό 28ης Οκτωβρίου 157, Μέγαρα, προσφέρει ΈΚΠΤΩΣΗ με την επίδειξη της ταυτότητας του Συλλόγου, 25% στα είδη δώρων και αξεσουάρ, και 10% στα καλλυντικά.
2) ) Πιτσαρία ΑΠΠΕΤΙΤΟ, πλ. Φρειδερίκης 2, Μέγαρα, τηλ 2296-22000, έκπτωση 10% σε όλα τα προιόντα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Λόγω του πολύ κρύου, και των ιώσεων που κυκλοφορούν, το γραφείο μας αύριο Τετάρτη 1/2/2012 στο Μαρούσι, ΔΕΝ θα λειτουργήσει. Ασθένησε ο αντιπρόσωπος. Την επόμενη Τετάρτη θα λειτουργήσει κανονικά.
Τα υπόλοιπα γραφεία του Συλλόγου μας λειτουργούν κανονικά.

ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 8μμ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
KATEBAZOYME ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ


ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 ΣΤΙΣ 8.00 ΜΜ και μέχρι 8.30ΜΜ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ-ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Οι Τρίτεκνοι αντιδρούμε στον τρόπο που χρησιμοποιούν οι αρμόδιοι ένα δημόσιο αγαθό, όπως αυτό του δικαιώματός μας να έχουμε ρεύμα στα σπίτια μας.
Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 από τις 8.00μμ και μέχρι τις 8.30μμ, την ώρα των ειδήσεων, οι Τρίτεκνοι θα στείλουν το δικό τους μήνυμα. Κατεβάζουμε τους διακόπτες.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676, τηλ 210 9524869,
6932 737727
email: triteknoiattikis@yahoo.gr, fax: 2109570649
Ιστότοπος http:// triteknoinomouattikis.blogspot.com

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ

Πλήθος τριτέκνων κατέκλυσε τον Δημοτικό Κινηματογράφο ΚΑΛΥΨΩ το Σάββατο 21/1/2012. Περίπου 600 τρίτεκνες οικογένειες μαζί με τα παιδιά τους παρακολούθησαν το πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την χορωδία του 7ου Γυμνασίου Καλλιθέας, όπου με την καθοδήγηση της καθηγήτριας κας Βέστερκαμπ, τραγούδησαν Πρωτοχρονιάτικα τραγούδια. Ο πατέρας Ιωάννης από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας ευλόγησε την πίτα του Συλλόγου. Το χορευτικό συγκρότημα του Κρητικού Πολιτιστικού Συλλόγου ΄΄Η Μεγαλόνησος΄΄ Γαλατσίου, με την λεβεντιά του χόρεψε πέντε Κρητικούς παραδοσιακούς χορούς, με την συνοδεία από δύο λαούτα και μία Κρητική λύρα.
Ο Γιάννης Μετεκίδης μαζί με τον Γιώργο Ζαβρίδη τραγούδησαν για τα παιδιά το γνωστό τραγούδι ΄΄ We are the world΄΄.
Η ομάδα των τριών κλόουν έκανε προσπάθειες να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο τους, διότι η προσέλευση των παιδιών ήταν πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.

Η πρόεδρος του Συλλόγου κα Θεοκλήτη Μεσουρίδου, αναφέρθηκε στην ομιλία της στους στόχους του Συλλόγου που είναι η πλήρης και άνευ όρων εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες. Το 2011 ήταν από τις δυσκολότερες χρονιές για τους τρίτεκνους, χάθηκαν προνόμια που είχαν δοθεί τα προηγούμενα χρόνια και μειώθηκε το αφορολόγητο από 22.500 σε 12.000. Στο Υπουργείο Παιδείας χάθηκαν οι Μετεγγραφές Τρίτεκνων Φοιτητών και όσον αφορά την Ειδική Κατηγορία Τριτέκνων, ο Σύλλογος μετά τις παρεμβάσεις του ανάγκασε την διοίκηση του Υπουργείου να εκδώσει πρόσφατα εγκύκλιο. Ως προς τις Ναυτιλιακές Εταιρείες ο Σύλλογος ξεκίνησε τον Νοέμβριο από την αρχή τις διαπραγματεύσεις και σήμερα ισχύουν πάλι εκπτώσεις στο 50% με τις Εταιρείες ΝΕΛ, ΑΝΕΚ, ΣΟΥΠΕΡ ΦΑΣΤ, ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ. Στις επιτυχίες του Συλλόγου συμπεριλαμβάνονται οι μειώσεις στα Δημοτικά Τέλη στους Δήμους Αθηναίων, Καλλιθέας, Αμαρουσίου, Μελισσίων, Νέας Σμύρνης, Περιστερίου, Κηφισιάς, Μεγάρων, Βύρωνα, Διονύσου, Μοσχάτου- Ταύρου, Ραφήνα. Ο Σύλλογος σήμερα λειτουργεί δέκα γραφεία: Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο, Παλαιά Φώκαια, Ζωγράφου, Γαλάτσι, Μαρούσι, Μαραθώνα, Μέγαρα, Αμπελάκια Σαλαμίνας και Αίγινα.
Στην εκδήλωση απενεμήθη τιμητική διάκριση στον κ. Ιωάννη Χατζόπουλο, επικεφαλή δημοτικής παράταξης Καλλιθέας, για την προσφορά του στους σκοπούς του Συλλόγου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο καθηγητής κ. Αλέξης Μητρόπουλος, οι κ.κ. Προκόπης Παυλόπουλος, η κα Ευγενία Σπέντζα – Τζουμάνη, ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο κ. Μανώλης Αγγελάκας από την ΝΔ, η κα Αικατερίνη Αδαμοπούλου Περιφερειακή Σύμβουλος του συνδυασμού Αττική Οδός, ο κ. Στέργιος Μπακαλούδης εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, ο κ. Ιπποκράτης Σαβούρας πρόεδρος του ΚΕΑΝ, η κα Άννα Καραμανλή, Περιφερειακή Σύμβουλος, η αναπληρώτρια δήμαρχος Καλλιθέας κα Βασιλική Μαργαρίτη, ο αντιδήμαρχος Ζωγράφου κ. Βουγιούκας, ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας κ. Κώστας Πολυχρονίδης, ο κ. Δημήτρης Κάρναβος επικεφαλής Δημοτικής παράταξης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Καλλιθέας κκ. Βασίλης Παπαχρήστος, Δημητρούλα Καστάνη – Καπούτση, Ειρήνη Μουστάκη, Μούστου Μαρίτα, η κα Μητροπούλου Χαρά Κοινοτική Σύμβουλος, η κα Μετεκίδου Δέσποινα, Γραμματέας της ΕΝΕΟΝ και Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας ΟΧΣΑ, η κα Χιόνη Αγγελική από την Πανελλαδική Ομοσπονδία Γονέων, η κα Παπαθανασίου Αναστασία Γραμματέας Ένωσης Γονέων Καλλιθέας, η κα Αντιγόνη Δαμουλιάνου Πρόεδρος Κεφαλλονιτών Καλλιθέας, ο κ. Παύλος Δερμενάκης πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Γαλατσίου, ο κ. Σακκάς από την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Νάξου, ο κ. Μαλλής από τον Σύλλογο Ναξιωτών Γαλατσίου, η κα Παρασκευή από τον ΘΕΟΦΙΛΟ, ο κ. Αναστάσιος Παπαγγέλου νομικός σύμβουλος, κ.α.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλαν ο Υφυπουργός κ. Μάρκος Μπόλαρης, καθώς και η κα Κατερίνα Παπακώστα.
Στις νέες τρίτεκνες μητέρες που γέννησαν το 2011, καθώς και στους φοιτητές που εισήχθησαν το 2011, απενεμήθησαν τιμητικές διακρίσεις.

Αξίζουν συγχαρητήρια στα μέλη του Συλλόγου που βοήθησαν στην εκδήλωση, κα Καντεράκη Κατερίνα, κ. Ροκκά Μιχάλη, κ. Θανάση Σταμούλη, κ. Νίκο Κονιδάρη, κ. Νίκο Κακανάτσα, κα Δέσποινα Τσουρουφλή, κ. Πουλιά Γιάννη, κα Μανούσου Ιωάννα, κα Κατερίνα Λιάγκη, κ. Απόστολο Χαντζιάρα και στην Ειρήνη και Κώστα Ασκληπιάδη.

Τον Σύλλογο Τριτέκνων θα τον βρείτε κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη απόγευμα 6-9μμ στην οδό Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676, τηλ 210 9524869, 6932 737727, email: triteknoiattikis@yahoo.gr, fax: 2109570649, Ιστότοπος http:// triteknoinomouattikis.blogspot.com