Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

 

Μετεγγραφές Φοιτητών 2013

Κριτήρια δικαιούχοι προϋποθέσεις


Διάταξη για τις μετεγγραφές φοιτητών το2013 που πέτυχαν φέτος σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας και πληρούν συγκεκριμένα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με τίτλο: «Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού».
Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη διάταξη του νομοσχεδίου, το οποίο εισήχθη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, το κατά κεφαλήν εισόδημα θα είναι, για πρώτη φορά στη χώρα μας, κριτήριο μετεγγραφής των υποψηφίων, γεγονός που θεωρείται ότι ευνοεί τις τρίτεκνες οικογένειες.
Οι προϋποθέσεις για τις μετεγγραφές των φοιτητών που πληρούν τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια που τίθενται,  είναι οι εξής:

-Α) Όλοι οι επιτυχόντες που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου του σχολικού έτους 2011-2012 και κατετάγησαν σε θέση εισαγωγής σε σχολή ή τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αποκτούν δικαίωμα μεταφοράς της θέσης εισαγωγής τους σε αντίστοιχη σχολή ή τμήμα, εφόσον το ετήσιο κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος εισόδημα του δυνητικά δικαιούχου και των μελών της οικογενείας του δεν ξεπερνά το ποσό των 6.000 ευρώ κατά κεφαλήν.

-Β) Η κατά τα ανωτέρω μεταφορά της θέσης πραγματοποιείται με απόφαση του υπουργού Παιδείας και επιτρέπεται μόνο από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο ή από ΤΕΙ σε ΤΕΙ. Ο αριθμός των μεταφερόμενων θέσεων δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το 10% του συνολικού αριθμού των εισακτέων ανά σχολή ή τμήμα.

-Γ) Οι δικαιούχοι μεταφοράς μπορούν να υποβάλουν σχετική αίτηση προς την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας για αντίστοιχα τμήματα έως δύο διαφορετικών πανεπιστημίων ή ΤΕΙ.

-Δ) Κριτήρια κατάταξης των δυνητικά δικαιούχων ανά σχολή ή τμήμα είναι με σειρά προτεραιότητας τα κάτωθι:

α) Το κατά κεφαλήν εισόδημα του δικαιούχου και των μελών της οικογένειάς του κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος, κατά αύξουσα κατανομή

γ) Ο δικαιούχος να έχει αδελφό ή αδελφή, ενεργό φοιτητή του πρώτου κύκλου σπουδών,  που φοιτά σε Πανεπιστήμιο η ΤΕΙ,ή ο δικαιούχος να ανήκει στην κατηγορία των πολύδυμων τέκνων που συμμετείχαν το ίδιο σχολικό έτος στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΠΡΟΣΟΧΗ – Δεν ισχύει ακόμη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.