Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Δεν σιωπούμε, λέμε ΟΧΙ στη βία κατά των Γυναικών



Δεν σιωπούμε, λέμε ΟΧΙ στη βία κατά των Γυναικών

25 Νοεμβρίου 2012 στις 11πμ

 
Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ο Δήμος Γαλατσίου διοργάνωσε ημερίδα με θέμα: Δεν σιωπούμε, λέμε ΟΧΙ στη βία κατά των Γυναικών, στην αίθουσα Συνεδρίων του Πολιτιστικού Κέντρου ΄΄Καμίνι΄΄ (Χρ. Καψάλη 14 και Ρεθύμνης 36, Γαλάτσι).

 
Η ενδοοικογενειακή βία συνιστά κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το πιο αποσιωπημένο έγκλημα στον κόσμο. Είναι η ακραία έκφραση άσκησης εξουσίας του άνδρα προς τη γυναίκα και ο ισχυρότερος μηχανισμός ελέγχου. Οι πατριαρχικές δομές της κοινωνίας και οι θεσμοί της όπως η οικογένεια, το σχολείο, η εκκλησία, τα ΜΜΕ, αναπαράγοντας τα στερεότυπα για τους κοινωνικούς ρόλους του άνδρα και της γυναίκας και την κατώτερη θέση της, συντείνουν στην διαιώνιση αυτής της κατάστασης. Η ιεροποίηση του θεσμού της οικογένειας και η προσέγγιση που μετατρέπει το έγκλημα της κακοποίησης σε “οικογενειακή υπόθεση” αναγνωρίζει και ουσιαστικά επικυρώνει το κυριαρχικό δικαίωμα του άνδρα πάνω στη γυναίκα. Έτσι, νομιμοποιημένη ηθικά και κοινωνικά, η βία κατά των γυναικών σπάνια τιμωρείται.

Την Ημερίδα άνοιξε η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Γαλατσίου κα Κιτσίνη Γεωργία.
Ομιλητές οι Έλενα Αποστολίδου – Γενική Γραμματεία Ισότητας, Νίκη Ρουμπάνη – Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης, Μαρία Βαξαβανέλη – Πρόεδρος του Συλλόγου Κακοποιημένων Γυναικών και Κώστας Τσιρώνης – Νομικός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.