Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2012

ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ 4/4/2012

Προκηρύσσεται ο Διαγωνισμός για την εισαγωγή αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας για το ακαδημαϊκό έτος 2012 - 2013, με το σύστημα του Απολυτηρίου Γενικού Λυκείου του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Ο ακριβής αριθμός των εισαγομένων στη Σχολή, κατά κατηγορία και χωρίς διάκριση φύλου, θα καθορισθεί με συμπληρωματική προκήρυξη, η οποία θα σας αποσταλεί μετά την έκδοση της προβλεπόμενης Κ.Υ.Α. των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτωνκαι Προστασίας του Πολίτη, που αφορά στον καθορισμό αριθμού εισαγομένων στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.
Οι υποψήφιοι, που κατέχουν βεβαίωση πρόσβασης ημερήσιου Γενικού Λυκείου, των ετών 2010 ή 2011, μπορούν εφόσον επιθυμούν, να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στη Σχολή Αξιωματικών χωρίς νέα εξέταση, με βάση τη συγκεντρωθείσα βαθμολογία στην πιο πρόσφατη εξέτασή τους, για το 10% των θέσεων.
΄Ολοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στα Λύκεια της περιοχής τους, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία και τις λοιπές λεπτομέρειες των εξετάσεων.

Οι ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ανήκουν σε ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

Συμμετοχή στις εξετάσεις - Δικαιολογητικά:
Όσοι έχουν τα ανωτέρω προσόντα και επιθυμούν να συμμετάσχουν στις προαναφερόμενες εξετάσεις, πρέπει αφενός μεν, να έχουν καταθέσει, κατά τα οριζόμενα στις ανωτέρω « 4» και « 5» σχετικές, αίτηση - δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, αφετέρου δε, να υποβάλουν αυτοπροσώπως στις Υπηρεσίες τους, επιπέδου τουλάχιστον Αστυνομικού Τμήματος, ανυπερθέτως μέχρι την 4/4/2012 τα εξής δικαιολογητικά:

Οι γονείς τριών τέκνων και τα τέκνα τους: Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.Την παραπάνω ιδιότητα κατέχουν οι γονείς τριών τέκνων και τα τέκνα τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 3 του ν. 3454/2006, ήτοι:
Σε περίπτωση που ο υποψήφιος ως τέκνο τρίτεκνης οικογένειας ή αδελφού (-ής) αυτού, είναι φοιτητής, βεβαίωση αναγνωρισμένης τριτοβάθμιας σχολής πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της ημεδαπής ή αλλοδαπής.
•Σε περίπτωση που ο υποψήφιος ως τέκνο τρίτεκνης οικογένειας ή αδελφός αυτού, διανύει τη στρατιωτική του θητεία, βεβαίωση των αρμοδίων Αρχών.
• Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες έχει επέλθει ακύρωση του γάμου των γονέων ή διαζύγιο ή διακοπή της έγγαμης συμβίωσης ή ένα ή περισσότερα από τα τέκνα έχουν γεννηθεί χωρίς γάμο των γονέων τους, ο υποψήφιος ως γονέας ή ως τέκνο τρίτεκνης οικογένειας πρέπει να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία (επικυρωμένα αντίγραφα δικαστικών αποφάσεων ή άλλων πράξεων), από τα οποία να αποδεικνύεται ότι ο ίδιος ή γονέας του, αντίστοιχα, έχει αποκτήσει και διατηρεί τη γονική μέριμνα και επιμέλεια των ως άνω τέκνων.
Σε περίπτωση αναπηρίας τέκνου τρίτεκνης οικογένειας, σε ποσοστό εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης, πιστοποιητικό από τον οικείο φορέα με το οποίο να βεβαιώνεται η ανωτέρω αναπηρία.
Διευκρινίζεται ότι την ιδιότητα του γονέα τριών τέκνων και των τέκνων αυτού αποκτούν:
Γονέας ή γονείς που έχουν τη γονική μέριμνα και επιμέλεια τριών παιδιών από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους ή νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων ή εκτός γάμου γεννηθέντων τα οποία είναι:
Άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο) έτος της ηλικίας τους ή φοιτούν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας τους και
Τα τέκνα αυτών, σύμφωνα με τους προαναφερόμενους όρους και προϋποθέσεις.
Στα παιδιά περιλαμβάνονται και τα τέκνα με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης.
Σε κάθε περίπτωση τα τέκνα τρίτεκνης οικογένειας πρέπει να είναι ζώντα.

Σχετικά με τη χρήση του ανωτέρω δικαιώματος, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 42 του ν. 1481/1984, η χρήση του δικαιώματος για εισαγωγή στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας, από αυτούς που υπάγονται σε μία από τις ειδικές κατηγορίες (της παρ. 1 του εν λόγω άρθρου), γίνεται για μία μόνο από τις Σχολές αυτές και για μία φορά, ανεξάρτητα αν υπάγονται σε μία ή περισσότερες κατηγορίες. Αν κάποιος εισαχθεί με το δικαίωμα αυτό σε μία Σχολή, δεν δικαιούται να κάνει χρήση του ίδιου δικαιώματος σε άλλη Σχολή.
Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων,υποβάλλονται χωριστά των εξετασθησομένων στα μαθήματα της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου και χωριστά των συμμετεχόντων για το 10% των θέσεων.
Επί πλέον χωρίς να παρακαμφθούν οι διαδικασίες των προηγουμένων υποπαραγράφων (1) και (2), να καταχωρίσουν, ΑΝΥΠΕΡΘΕΤΩΣ μέχρι την 20-4-2012, στην Εφαρμογή «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ – Εισαγωγή αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας με το σύστημα του Απολυτηρίου Γενικού Λυκείου του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων», η οποία βρίσκεται στο σύνδεσμο«Εφαρμογές POL», τους υποψηφίους που κρίνονται ομόφωνα ως ΙΚΑΝΟΙ,κατά κατηγορία ήτοι: χωριστά των υποψηφίων που θα εξετασθούν στα μαθήματα της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου και χωριστά όσων συμμετέχουν για το 10% των θέσεων.

Υγειονομική εξέταση.
α)Οι υποψήφιοι, οι οποίοι θα κριθούν εισακτέοι στη Σχολή Αξιωματικών, υποβάλλονται με μέριμνα αυτής, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και πριν κληθούν για φοίτηση, σε υγειονομικές εξετάσεις, ενώπιον της αρμόδιας Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής (Α.Υ.Ε.), σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις για την Υγειονομική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας (άρθρο 13 του π.δ. 4/1995).
β)Όσοι από αυτούς κριθούν ως μη ικανοί, δεν καλούνται για φοίτηση και θεωρούνται αποτυχόντες. Για τη συμπλήρωση των κενών θέσεων καλούνται άλλοι υποψήφιοι από τον πίνακα επιλαχόντων, κατά φθίνουσα βαθμολογική σειρά.
γ) Ειδικά οι γυναίκες που κρίνονται μη ικανές, λόγω κύησης ή λοχείας, εισάγονται για φοίτηση στη Σχολή Αξιωματικών, είτε στην ίδια εκπαιδευτική περίοδο, με τους περιορισμούς της διάταξης της παραγράφου 8 του άρθρου 39 του π.δ. 319/1995, όπως ισχύει κάθε φορά, είτε στην επόμενη, εφόσον κριθούν ικανές από την Α.Υ.Ε. και δεν απώλεσαν τα απαιτούμενα προσόντα, εκτός του ορίου ηλικίας.
΄Ολοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στα Λύκεια της περιοχής τους, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία και τις λοιπές λεπτομέρειες των εξετάσεων. Για κάθε σχετική πληροφορία οι Υπηρεσίες, μπορούν να απευθύνονται στο 1ο Τμήμα της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ( ΤΗΛ. POL: 9 33130 & 9 33120 - FAX 210-7785815).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.