Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΒΑΖΟΥΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ

Η στεγαστική πολιτική στο απόσπασμα

«Η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που την στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του κράτους»
Άρθρο 21, §4, ΦΕΚ Α85, 18.04.01, Σύνταγμα της Ελλάδας

ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 3454/2006 ΕΔΙΝΕΤΟ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΟΥΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΄΄ΚΕΡΑΜΙΔΙ΄΄ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.

ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΕΚ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
Σήμερα και παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι πληρώνουν στο σύνολό τους τα χρήματα που προορίζονται για την στεγαστική πολιτική συνεχίζεται: η παράνομη αναστολή των προγραμμάτων (μείωση 95% των δανείων την τελευταία διετία), οι καθυστερήσεις στη δημοπράτηση οικισμών και η συρρίκνωση της επιδότησης ενοικίου (μείωση 67% - 80 χιλιάδες λιγότερες οικογένειες). Το χρέος του ΙΚΑ προς τον ΟΕΚ λόγω της παράνομης παρακράτησης φθάνει τα 2,2 δις ευρώ ενώ και σήμερα αποδίδεται μόνο μέρος των πραγματικών εισπράξεων.
Με την αύξηση της ανεργίας και τη μείωση του εισοδήματος τα 2 και πλέον εκατομμύρια εργαζομένων-δικαιούχων του ΟΕΚ αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στον τομέα της στέγασης. Η άνοδος του κόστους απόκτησης και διατήρησης κατοικίας σε συνδυασμό με τα καθυστερούμενα δάνεια και την δραματική αύξηση του αριθμού των εξώσεων έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.