Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Ψηφίσθηκε η διάταξη για την εγγραφή των νηπίων 4 ετών στα νηπιαγωγεία – Πότε θα εφαρμοσθεί



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,


Ψηφίσθηκε η διάταξη για την εγγραφή των νηπίων 4 ετών στα νηπιαγωγεία – Πότε θα εφαρμοσθεί

«3. Η φοίτηση στα νηπιαγωγεία είναι διετής και εγγράφονται σε αυτά νήπια, που συμπληρώνουν, την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής, ηλικία τεσσάρων (4) ετών
γ) Η παρ. 4 του άρθρου 3 του ν. 1566/1985 αντικαθίσταται ως εξής:
«4. Η φοίτηση όσων νηπίων την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν ηλικία πέντε (5) ετών, είναι υποχρεωτική σε όλη τη χώρα.
Για τα νήπια που συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων (4) ετών, σύμφωνα με την παράγραφο 3 γίνεται υποχρεωτική σταδιακά, από το σχολικό έτος 2018-2019 και σε κάθε περίπτωση εντός τριετίας, κατά δήμους, οι οποίοι ορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών, εφαρμοζομένου σε κάθε περίπτωση του δεύτερου εδαφίου της παρ. 3 του άρθρου 2 του ν. 1566/1985.
Η κοινή υπουργική απόφαση του προηγούμενου εδαφίου εκδίδεται ύστερα από εισήγηση των οικείων Περιφερειακών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία διατυπώνεται μετά από γνώμη τριμερούς Επιτροπής, η οποία συγκροτείται με απόφαση των ιδίων.
Η εν λόγω Επιτροπή αποτελείται από τους οικείους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκ-παίδευσης ως Προέδρους, τους οικείους Δημάρχους και τους Προέδρους των οικείων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως μέλη

Το νομοσχέδιο έρχεται να δώσει λύση σε χρόνια προβλήματα άνω των 20 ετών. Η φοίτηση στα νηπιαγωγεία σαφώς πρέπει να είναι υποχρεωτική.
Όσο για τους Βρεφικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, με την απελευθέρωση των τμημάτων που θα φοιτήσουν στα Νηπιαγωγεία, χρειάζεται να δημιουργήσουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΡΕΦΙΚΑ και ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ έτσι ώστε να έχουν την δυνατότητα ΟΛΑ τα παιδιά να φοιτούν. Να μην αναγκάζονται το έτος 2018 μητέρες να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.
Επίσης η παράταση λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών είναι επιβεβλημένη. Μία μητέρα που εργάζεται στο Ταμείο σε ένα Σούπερ Μάρκετ με απογευματινό ωράριο, να έχει την δυνατότητα να φοιτήσει το παιδί της – προκειμένου η μητέρα να εργασθεί. Να υπάρχει απογευματινή βάρδια Βρεφονηπιακών Σταθμών, που θα αρχίζει στις 13.00 και θα ολοκληρώνεται το βράδυ στις 20.00.
Να εφαρμοσθεί ορθά η λειτουργία των απογευματινών ΚΔΑΠ.
Να υπάρχει πρόβλεψη για τους μόνιμους Δημοσίους Υπαλλήλους των 700 ευρώ – οι οποίοι δεν δικαιούνται Επιταγή ΕΣΠΑ – δεν βρίσκουν θέση στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς – και αναγκάζονται να φοιτούν τα παιδιά τους σε Ιδιωτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.