Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Μετεγγραφές Αδελφών Φοιτητών 2018: Πότε θα ανοίξουν οι νέες αιτήσεις και η διαδικασία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,


Μετεγγραφές Αδελφών Φοιτητών 2018: Πότε θα ανοίξουν οι νέες αιτήσεις και η διαδικασία

Στα 50.000 ευρώ ορίσθηκε, σύμφωνα με την σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας, το ανώτατο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που πρέπει να έχει μία τετραμελής οικογένεια, ώστε τα δύο παιδιά της που φοιτούν σε διαφορετικές πόλεις να πάρουν μετεγγραφή είτε «εντός έδρας», εάν υπάρχουν αντίστοιχες σχολές ή -εάν δεν υπάρχουν – σε μία άλλη πόλη.

Η υπουργική απόφαση εκδόθηκε σε εφαρμογή της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίσθηκε στη Βουλή. Το όριο των 50.000 ευρώ θεωρείται ιδιαίτερα υψηλό, με αποτέλεσμα να είναι δεδομένο ότι θα ικανοποιηθεί η πλειονότητα των αιτημάτων.

Πότε θα ανοίξουν οι αιτήσεις
Η αίτηση των φοιτητών με αδέλφια για μετεγγραφή θα υποβληθεί ηλεκτρονικά, και η προθεσμία θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.
Υπεγράφη από τον υπουργό Παιδείας η απόφαση για τις μετεγγραφές φοιτητών σε περιπτώσεις που αδέλφια σπουδάζουν παράλληλα σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Πανεπιστήμια-ΤΕΙ) και τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες. 

Οι διατάξεις της παρούσας απόφασης εφαρμόζονται για αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.) που σπουδάζουν σε διαφορετική Περιφερειακή Ενότητα, τόσο μεταξύ τους όσο και από την Περιφερειακή Ενότητα στην οποία οι γονείς τους διαμένουν μόνιμα ή έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας και εφόσον το κατά κεφαλήν εισόδημα του δικαιούχου-φοιτητή, εάν διαθέτει ίδιο εισόδημα, και των μελών της οικογένειάς του, για το προηγούμενο φορολογικό έτος, δεν υπερβαίνουν αυτοτελώς το ποσό των δωδεκάμισι χιλιάδων (12.500) ευρώ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Οι ανωτέρω θα πρέπει να έχουν εγγραφεί: 
α) είτε μέσω της επιτυχίας τους στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εκάστου σχολικού έτους, Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) ή Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ), ημερήσιου ή εσπερινού.
β) είτε μέσω της άσκησης του δικαιώματος πρόσβασης (εισαγωγή στο 10% των θέσεων εισακτέων κάθε Τμήματος, Σχολής ή Εισαγωγικής Κατεύθυνσης χωρίς νέα εξέταση, με βάση τη βαθμολογία της τελευταίας εξέτασής τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ειδικά μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση).

Ο νόμος για τις Μετεγγραφές φοιτητών όπως ψηφίστηκε στη Βουλή - Για το έτος 2017- 2018 οι σπουδαστές Τ.Ε.Ι. δικαιούνται µετεγγραφής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.