Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Τρίτεκνοι Αττικής: Καταθέτουν αιτήσεις για το ΤΕΒΑ στο Σύλλογο Τριτέκνων – παράταση αιτήσεων έως 15/5/17

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4 και Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286, 6932 737 726,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com

Τρίτεκνοι Αττικής: Καταθέτουν αιτήσεις για το ΤΕΒΑ στο Σύλλογο Τριτέκνων – παράταση αιτήσεων έως 15/5/17

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Περιφέρειας Αττικής από το 2009 ήταν φορέας υλοποίησης ευρωπαικών προγραμμάτων μέσω των οποίων χορήγησε σε τρίτεκνες οικογένειες δωρεάν τρόφιμα με εισοδηματικά κριτήρια.
Το 2014 άλλαξε η νομοθεσία και δημιουργήθηκε το ΤΕΒΑ.
Επειδή ο Σύλλογος είναι Πιστοποιημένος Φορέας Κοινωνικής Φροντίδας, ενημερώνει τα μέλη του, ότι όσοι επιθυμούν μπορούν να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση και να δηλώσουν ως φορέα χορήγησης του ΤΕΒΑ – τον Σύλλογο ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (και όχι τον Δήμο).
Τα μέλη θα καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση στο Σύλλογο Τριτέκνων – τις αιτήσεις θα τις υποβάλλει ο Σύλλογος – όπως γινόταν με το προηγούμενο καθεστώς.

Ωφελούμενοι των παροχών είναι:
1. Ενήλικα φυσικά πρόσωπα (άγαμα, διαζευγμένα, σε διάσταση ή σε χηρεία), που υποβάλλουν ατομική φορολογική δήλωση και δεν εμπίπτουν στις  κατηγορίες των εξαρτώμενων μελών
2. Οικογένεια, δηλαδή ενότητα φυσικών προσώπων, που περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα μέλη ή ένα έγγαμο ζευγάρι ή ζευγάρι το οποίο έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, με ή χωρίς εξαρτώμενα μέλη.
3.  Ως εξαρτώμενα μέλη θεωρούνται:
α. Τα άγαμα τέκνα, εφόσον:
−είναι ανήλικα ή
−είναι ενήλικα έως 25 ετών και φοιτούν σε σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή
−είναι ενήλικα έως 25 ετών και είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία.

Εισοδηματικά κριτήρια ωφελουμένων για το ΤΕΒΑ (πραγματικό εισόδημα):

•   3.000 € ετησίως για μεμονωμένο άτομο
•   4.500 € ετησίως για το ζευγάρι
•    Προσαυξανόμενο κατά 1.500 € για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 900 € ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας. 
(Τρίτεκνη οικογένεια με 3 ανήλικα – εισόδημα έως 7.200) Τρίτεκνη οικογένεια με 3 φοιτητές – εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ
•   Στη μονογονεϊκή οικογένεια (οικογένεια που προστατεύεται από έναν μόνο γονέα, άγαμο, σε χηρεία ή διαξευγμένο) το πρώτο εξαρτώμενο ανήλικο μέλος λογίζεται ως ενήλικας
•  Ως πραγματικό εισόδημα νοείται το συνολικό καθαρό πραγματικό εισόδημα όλων των κατηγοριών (ημεδαπής ή αλλοδαπής προέλευσης), που έλαβαν όλα τα μέλη της ωφελούμενης μονάδας στη διάρκεια του οικονομικού έτους  − μετά την αφαίρεση των φόρων, των εισφορών για κοινωνική ασφάλιση, των κρατήσεων του ν. 4093/2012 ή υπέρ δημοσίου, της εισφοράς αλληλεγγύης του ν. 3986/2011. Στο συνολικό καθαρό πραγματικό εισόδημα συμπεριλαμβάνεται και το σύνολο των επιδομάτων και άλλων ενισχύσεων, με τις εξαιρέσεις που αναφέρονται παρακάτω, καθώς και το εισόδημα που απαλλάσσεται από το φόρο ή φορολογείται με ειδικό τρόπο.

•  Στο συνολικό πραγματικό εισόδημα δεν περιλαμβάνονται:
α. αντικειμενικές δαπάνες και τεκμήρια διαβίωσης
β. Διατροφές που καταβάλλονται στο ανήλικο τέκνο με δικαστική απόφαση, ή με συμβολαιογραφική πράξη ή με ιδιωτικό έγγραφο, το επίδομα αναδοχής, καθώς και το εξωϊδρυματικό επίδομα ή προνοιακά επιδόματα αναπηρίας που χορηγούνται από το κράτος, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 11 παρ. 3 του Ν. 4172/2013.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ συγκεντρώνει αιτήσεις – δηλώσεις για το ΤΕΒΑ μέχρι και 15/5/2017. Μπορούν να καταθέσουν αίτηση και ΝΕΟΙ δικαιούχοι.
Οσοι είχαν καταθέσει αίτηση σε Δήμο - Μπορούν να δηλώσουν αλλαγή φορέα. Δηλαδή κάποιοι που έχουν δηλώσει Δήμο – τώρα να δηλώσουν ότι επιθυμούν να πάρουν τα τρόφιμα από τον Σύλλογο Τριτέκνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.