Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Νίκος Νικολόπουλος: «Το δημογραφικό πρόβλημα συμπαρασύρει και το ασφαλιστικό» - ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Ν’ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4 και Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286, 6932 737 726,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com

Νίκος Νικολόπουλος: «Το δημογραφικό πρόβλημα συμπαρασύρει και το ασφαλιστικό» - ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Ν’ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ένα από τα ζητήμα­τα που απασχόλησαν το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ήταν το δημογραφι­κό πρόβλημα της Ελλάδας και η ευθεία σχέση του με το ασφαλιστικό.
ΕΓΚΡΙΤΟΙ επιστήμονες διατύπωσαν εκ νέου (κα­θώς δεν ήταν πρώτη φορά) την άποψη πως η γήρανση του ελληνικού πληθυσμού μετατρέπει σταδιακά τη χώρα σε μία «έρημο», όπου η οι­κονομική ανάπτυξη και η αποκατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος θα γίνεται όλο και πιο μακρινό όνειρο.
Με αφορμή τις ανησυχητικές διαπιστώσεις των συνέδρων ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών.
Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής επιχειρηματολογεί στη συνέχεια με ακαταμάχητο τρόπο για την έκταση και τις αιτίες του προβλήματος. Ιδιαίτερα παρατηρεί:
«ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ βαθυστόχαστες αναλύσεις για να γίνει κατανοητή αυτή η αλήθεια: Όλο και λιγότεροι οι Έλληνες σε παραγωγική ηλι­κία, όλο και περισσότεροι σε «αποστρατεία». Πώς θα υπάρχουν συντάξεις, εάν δεν υπάρχουν εργαζόμενοι που θα πληρώνουν εισφορές; ΕΝΩ όμως η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα καλπάζει και αποτελεί τεράστιο εθνικό και οι­κονομικό ζήτημα, το ελληνικό κράτος συμπε­ριφέρεται σαν να... μισεί τις οικογένειες και τους εργαζόμενους με παιδιά.
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ εργαζόμενος με δύο παιδιά, που αμείβεται με αποδοχές που κινούνται στον μέ­σο όρο της χώρας, υφίσταται κρατήσεις της τά­ξεως του 38,1% για φόρο εισοδήματος, εισφο­ρά αλληλεγγύης και ασφαλιστικές εισφορές, ποσοστό που είναι το 6ο μεγαλύτερο μεταξύ των 35 χωρών-μελών του ΟΟΣΑ. Για τον ίδιο εργαζόμενο, ο οποίος δεν έχει παιδιά, οι κρα­τήσεις αυξάνονται μόλις στο 39,3%.
ΣΕ μία χώρα λοιπόν, όπου οι εργένηδες πληρώ­νουν σχεδόν όσα και οι οικογενειάρχες στο κράτος, ενώ επιπλέον δεν επιβαρύνονται με όλα τα έξοδα της «δημόσιας και δωρεάν παι­δείας» ή τα άλλα έξοδα που έχει ένας οικογε­νειάρχης (π.χ. για φάρμακα), είναι λογικό κά­ποιος να προτιμάει να... μείνει εργένης και ακόμα πιο λογικό, τα νέα ζευγάρια να βλέπουν την οικογένεια και την τεκνοποίηση ως... εφιάλτη!
ΠΛΗΘΟΣ ελληνικών και ξένων φορέων - ακό­μα και οι δανειστές- έχουν αντιληφθεί την έκταση του προβλήματος και ζητάνε αλλαγές στην φορολογική και στην επιδοματική πολι­τική, ώστε να στηρίζονται περισσότερο οι οικογένειες, αλλά και να μειωθούν τα τραγικά ποσοστά παιδικής φτώχειας στην χώρα».
Όπως είναι αναμενόμενο στο τέλος των επισημάνσεων του ο Νίκος Νικολόπουλος θέτει το εξής αυτονόητο ερώτημα στον Υπουργό:
Έχετε να δώσετε  απαντήσεις για τα ανωτέρω, με μέτρα και πολιτικές ρεαλιστικές και άμεσα εφαρμόσιμες;

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Το δημογραφικό πρόβλημα σκοτώνει τις συντάξεις – Ανησυχητικές είναι οι προτάσεις των ειδικών για να επιλυθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.