Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Τρίτεκνοι Αττικής: Καταγγελίες για τις μη σωστές διανομές προιόντων μέσω ΤΕΒΑ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006 
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4 και Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286, 6932 737 726,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com

Τρίτεκνοι Αττικής: Καταγγελίες για τις μη σωστές διανομές προιόντων μέσω ΤΕΒΑ

Με αφορμή τις καταγγελίες που ήδη έχει δεχθεί ο Σύλλογος, για τις μη σωστές διανομές προιόντων μέσω ΤΕΒΑ, ενημερώνουμε τους Τρίτεκνους Αττικής:

Οι Τρίτεκνοι που διαπιστώνουν ότι δεν γίνονται σωστά οι διανομές προιόντων μέσω ΤΕΒΑ,

1. Ας ζητούν το εκπρόσωπο του Συλλόγου Τριτέκνων που παρευρίσκεται στην διανομή για να κάνουν την καταγγελία τους (αρκετοί Δήμοι δέχθηκαν, άτυπα να παρευρίσκεται και εκπρόσωπος του Συλλόγου Τριτέκνων)

2. Ας στέλνουν άμεσα την καταγγελία τους στα email του Συλλόγου, τι παρέλαβαν, ποιο ήταν το εισόδημα τους

3. Επίσης να ενημερώνουν άμεσα τον Σύλλογο για οτιδήποτε είδαν κατά την διάρκεια της διανομής, που δεν συμβαδίζει με τους κανόνες της διανομής

Ο Σύλλογος ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ συγκεντρώνει στοιχεία προκειμένου να προβεί επίσημα σε ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.

 
1. Εισοδηματικά κριτήρια ΤΕΒΑ

Το εισόδημα του ωφελούμενου, όπως προκύπτει από την φορολογική δήλωση του τελευταίου οικονομικού έτους, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα παρακάτω όρια πραγματικού εισοδήματος:

  • 3.000 € ετησίως για μεμονωμένο άτομο
  • 4.500 € ετησίως για το ζευγάρι
  • προσαυξανόμενο κατά 500 € για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 900 € ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας
  • Στη μονογονεϊκή οικογένεια(οικογένεια που προστατεύεται από έναν μόνο γονέα, άγαμο, σε χηρεία ή διαξευγμένο) το πρώτο εξαρτώμενο ανήλικο μέλος λογίζεται ως ενήλικας

Η Τρίτεκνη οικογένεια καταθέτει αίτημα στο ΤΕΒΑ με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 7.200

 

2. Εισοδηματικά κριτήρια για Αποσυρόμενα Οπωροκηπευτικά

 
Οι Τρίτεκνοι εντάχθηκαν στο ευρωπαϊκό  πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων (πορτοκάλια, μήλα, μανταρίνια, ακτινίδια, κ.ά.). Ως ωφελούμενοι αναγνωρίζονται οι  τρίτεκνες οικογένειες με 3 (τρία) προστατευόμενα τέκνα και φορολογητέο εισόδημα 14.400.

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία  Τριτέκνων ( ΠΟΤ) πιέζει να αναγνωριστούν ως ωφελούμενοι όλες οι τρίτεκνες οικογένειες με  προστατευόμενα  τέκνα, έστω και με ένα ( 1 τέκνο).

Καλούμε όλες τις τρίτεκνες οικογένειες με τρία προστατευόμενα τέκνα και  με φορολογητέο εισόδημα  μέχρι 14.400 ευρώ  να προσκομίσουν στα γραφεία του Συλλόγου Τριτέκνων Αττικής:

1)  Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
2)  Εκκαθαριστικό Φορολογικής Δήλωσης 2016 ( εισοδήματα 2015) σε φωτοτυπία
3) Ταυτότητα σε φωτοτυπία
4) να συμπληρώσουν Αίτηση-Δήλωση.
5) Τις κάρτες του Συλλόγου θεωρημένες για το 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ. Όσοι καταθέσουν αίτηση για φρούτα, δεσμεύονται, ότι θα έλθουν να τα παραλάβουν από την Κεντρική Αποθήκη του Συλλόγου στην Καλλιθέα, όταν ενημερωθούν.

Αιτήσεις από  19/9/2016 έως και   2/11/2016 –

Η κάθε οικογένεια θα πάρει 25 κιλά φρούτα από κάθε είδος

 
Αποδέκτες των δωρεάν διανεμομένων οπωροκηπευτικών Πολύτεκνοι και Τρίτεκνοι
Πέτυχαν τον στόχο τους οι προσπάθειες όλων των Συλλόγων Τριτέκνων καθώς και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΠΟΤ), ώστε οι Τρίτεκνοι να γίνουν αποδέκτες των δωρεάν διανομών οπωροκηπευτικών.

 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης, ενημέρωσε για την δημοσίευση στο ΦΕΚ στις 4 Αυγούστου της με αριθμ., 3630/87095 Υπουργικής Απόφασης σχετικά με τα μέτρα στήριξης παραγωγών οπωροκηπευτικών λόγω του ρωσικού εμπάργκο, με την οποία απόφαση οι ΤΡΊΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ορίζονται ως αποδέκτες, μεταξύ άλλων φορέων, των αποσυρομένων προϊόντων που διατίθενται με δωρεάν διανομή.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός υπογράμμισε την ιδιαίτερη διάσταση του δημογραφικού που διογκώθηκε λόγω κρίσης των τελευταίων χρόνων, αναφέρθηκε στη σοβαρότητα της εθελοντικής κίνησης και εργασίας των Διοικητικών Συμβουλίων των τριτέκνων και των πολυτέκνων, ώστε οι διανομές των δωρεάν διανεμομένων τροφίμων να φθάνουν και στην πιο απομακρυσμένη οικογένεια που τα’ χει ανάγκη.

 
3.Επισιτιστικό πρόγραμμα: αιτήσεις στις εκκλησίες έως 11 Νοεμβρίου 2016

Για πέμπτη χρονιά θα συνεχιστεί το πρόγραμμα «Η Εκκλησία στο Σπίτι», το οποίο αφορά τη διανομή δεμάτων τροφίμων σε μηνιαία βάση σε οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 6.000 ευρώ, από 145 ενορίες (εκκλησίες)  της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στις οποίες ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων και η παραλαβή των δικαιολογητικών.

Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά κατοίκους ενοριών που υπάγονται στην Περιφέρεια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι που έχουν ανάγκη βοηθείας σε τρόφιμα και πληρούν τα κριτήρια μπορούν να
υποβάλουν αίτηση στην ενορία (εκκλησία) της κατοικίας τους, το αργότερο έως 11 Νοεμβρίου 2016.

Για την επιλογή των επωφελούμενων του προγράμματος συνεκτιμώνται, μέσω μοριοδότησης.

Κοινωνικά-οικονομικά κριτήρια επιλογής υποψηφίων:

1.Εισοδηματικά κριτήρια, για ένα άτομο,
2.0 έως 6.000 ευρώ συν 1.500 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας, όπως αυτά δηλώνονται στο φετινό εκκαθαριστικό φορολογίας 2015.

 
Εφόσον πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια, η βοήθεια θα δοθεί κατά προτεραιότητα σε μονογονεϊκές οικογένειες, μισθωτούς/συνταξιούχους, οικογένειες με περισσότερα προστατευόμενα μέλη, οικογένειες με περισσότερα άνεργα μέλη, οικογένειες με ανάπηρα μέλη.

Υποχρεωτικά δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι:
•Αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη (η αίτηση χορηγείται από την ενορία), αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου (για όλους)
•Άδεια διαμονής σε ισχύ (μόνο για αλλοδαπούς τρίτων χωρών),
•Φετινό εκκαθαριστικό φορολογίας φορολογικού έτους 2015 (για όλους),
•Πιστοποίηση διεύθυνσης κατοικίας με αντίγραφο Λογαριασμού ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ ή τηλεφωνίας (κινητής ή σταθερής) στο όνομα του αιτούντα ή συμβόλαιο ενοικίασης κατοικίας σε ισχύ μαζί με λογαριασμό στο όνομα του ιδιοκτήτη (για όλους),
•Πρόσφατη βεβαίωση ανεργίας από ΟΑΕΔ για κάθε άνεργο μέλος της οικογένειας και πιστοποιητικό αναπηρίας σε ισχύ από αρμόδια επιτροπή (μόνο για αναπηρία 67% και άνω).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.