Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Δωρεάν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε ευπαθείς καταναλωτές τρίτεκνους. Ομάδες Δράσης από Δήμους και ΔΕΗ



Δωρεάν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε ευπαθείς καταναλωτές τρίτεκνους. Ομάδες Δράσης  από Δήμους και ΔΕΗ

Ομάδες δράσης σε τοπικό επίπεδο που θα εντοπίζουν και θα παρεμβαίνουν για την αποκατάσταση του ρεύματος όπου χρειάζεται, αποφασίστηκε να δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης υπό τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μανιάτη, και τη συμμετοχή του υφυπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου, εκπρόσωπων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ) και της διοίκησης της ΔΕΗ,  προκειμένου να αποφευχθούν και άλλες «περιπτώσεις Σάρας».

Στις ομάδες αυτές που, όπως ειπώθηκε, θα καταγράψουν άμεσα τα νοικοκυριά που δεν έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, είτε λόγω άγνοιας, είτε έλλειψης των απαιτούμενων κριτηρίων, θα συμμετέχει ο εκπρόσωποι της ΔΕΗ, του Διαχειριστή του Συστήματος, καθώς και του δήμου και της περιφέρειας.

Στόχος είναι μέχρι τα Χριστούγεννα να έχουν ολοκληρωθεί οι επανασυνδέσεις.

Οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) ζήτησαν την περαιτέρω έκπτωση στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ από 25% (που είναι το ελάχιστο) σε 50%.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον υπουργό ΠΕΚΑ, πρόκειται να εκδοθεί άμεσα η Υπουργική Απόφαση για έκπτωση 70 % στο ρεύμα για τις κοινωνικές δομές των Δήμων, Περιφερειών, εκκλησίας κλπ. (π.χ. κοινωνικά παντοπωλεία, ιατρεία, φαρμακεία, συσσίτια κλπ).

Δωρεάν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε ευπαθείς καταναλωτές τις ημέρες υψηλής ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Πλέον των μέτρων που ανακοινώθηκαν σήμερα,  προωθείται δωρεάν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στους κατοίκους Αττικής και Θεσσαλονίκης που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (συνολικά 272.000 καταναλωτές), κατά τις ημέρες που υπάρχει αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση ώστε να περιορίζεται η χρήση εναλλακτικών πηγών θέρμανσης (τζάκια, ξυλόσομπες, κλπ.).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.