Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Οι αρμόδιοι Υπουργοί Αδυνατούν να συννενοηθούν μεταξύ τους


Οι αρμόδιοι Υπουργοί Αδυνατούν να συννενοηθούν μεταξύ τους

Στην εκπομπή Θεός… Φυλάξoι… του Θεοφύλακτου Σπατούλα, στο ραδιόφωνο του ALPHA 989, την Τρίτη 5/2/2013 και ώρα 19.30μμ,

η κα Θεοκλήτη Μεσουρίδου, Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Περιφέρειας Αττικής, αναφέρθηκε, στην ασυνεννοησία που υπάρχει μεταξύ των αρμοδίων οργάνων.

Συγκεκριμένα όσον αφορά το επίδομα τριτέκνων που μέχρι τον Δεκέμβριο 2012 χορηγούνταν από τον ΟΓΑ, έχει καταργηθεί κα και αύριο 6 Φεβρουαρίου ημέρα καταβολής του επιδόματος οι τρίτεκνες – πολυμελείς οικογένειες δεν θα λάβουν επίδομα.

Το επίδομα έχει αντικατασταθεί με τον νέο νόμο και την θέσπιση του επιδόματος παιδιών, για το οποίο όμως μέχρι και σήμερα, δεν γνωρίζει κανένας, ποιος θα το καταβάλει, που θα πηγαίνουν οι τρίτεκνοι για να υποβάλλουν αίτηση, πότε και ποιος θα το κρίνει, πότε θα καταβληθεί. Αρκετές οικογένειες έχουν μείνει άνεργες τον τελευταίο χρόνο, συντηρούνταν μόνο με αυτό το επίδομα, αποτελεί πλέον άμεση και πρωταρχική ανάγκη να δοθεί επιτέλους λύση. Είναι αδιανόητο να περιμένουν οι οικογένειες για να τους καταβληθεί το επίδομα τον Σεπτέμβριο η Οκτώβριο 2013.

Επίσης αναφέρθηκε στον εμπαιγμό των τρίτεκνων οικογενειών ως προς το νέο νόμο για τις μετεγγραφές των φοιτητών. Το πρόβλημα προέκυψε τον Οκτώβριο 2010. Από τότε και μέχρι σήμερα, υπάρχουν φοιτητές που αδυνατούν λόγω οικονομικών δυσχερειών να φοιτήσουν, και απλά εγγράφονται στις σχολές τους, ευελπιστώντας να επιλυθεί.

Ενώ το αίτημα μας προς το Υπουργείο Παιδείας ήταν να δοθεί η δυνατότητα στους φοιτητές που αδικήθηκαν του 2010 και του 2011 να έχουν το δικαίωμα της μετεγγραφής, και ενώ το Υπουργείο Παιδείας από τον Οκτώβριο 2012 εξέδιδε δελτία τύπου όπου διαλαλούσε ότι θα το επιλύσει, τελικά εκδόθηκε το ΦΕΚ στις 30/1/2013, στο οποίο αναφέρεται για δικαίωμα μετεγγραφής ΜΟΝΟ στους φοιτητές που εισήχθησαν το 2012!!

ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ και ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ για το πρόβλημα που υπάρχει από το 2010 και το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.