Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676, τηλ 210 9524869, 6932 737727 (μόνο απογευματινές ώρες) 6949 592286
email: triteknoiattikis@yahoo.gr, fax: 2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com/
http://www.triteknoi-attikis.gr/


Ο Σύλλογος μας είχε προσφύγει στον Συνήγορο του Πολίτη ως προς το βάναυσο μέτρο της φορολόγησης των τρίτεκνων οικογενειών. Στις 5/7/2012 ο Συνήγορος μας απέστειλε την παρακάτω απάντηση:

Ο Συνήγορος του Πολίτη θεωρεί ότι από τη διαδοχική φορολογική επιβάρυνση, τόσο σε επίπεδο άμεσης φορολογίας (φόρος εισοδήματος, έκτακτες εισφορές και τέλη, φορολογία ακινήτων) όσο και σε επίπεδο έμμεσης φορολογίας (Φ.Π.Α. και ειδικοί φόροι κατανάλωσης πετρελαιοειδών, καπνών κλπ) δεν πρέπει να θιγεί ο πυρήνας δικαιωμάτων των πολιτών, όπως της ιδιοκτησίας και της επιχειρηματικότητας. Επιπρόσθετα, στην περίπτωση της φορολόγησης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών θίγονται ζητήματα προσβολής του πυρήνα των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της προστασίας της αξίας του ανθρώπου, θεμέλιο της Ελληνικής Έννομης Τάξης (αρ. 2 Συντ.), προστασίας της υγείας (αρ. 5§5 Συντ.), προστασίας της οικογένειας, της μητρότητας, της παιδικής ηλικίας και των ευαίσθητων κατηγοριών πολιτών (α. 21 Συντ.) σε συνδυασμό με την συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της αναλογικότητας 25§1 εδ. γ’. Η Αρχή επιφυλάσσεται να επαναφέρει μελλοντικά το ζήτημα στο Υπουργείο.

Επειδή δε η παράβαση των νόμων που επιβάλλουν φορολογικές επιβαρύνσεις, επιφέρει ιδιαίτερα δυσμενείς συνέπειες προς τους πολίτες (προσαυξήσεις, δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, προσωποκράτηση), θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι η νομική σας υποχρέωση για την καταβολή του φόρου υφίσταται μέχρι την ακύρωση με δικαστική απόφαση της ατομικής διοικητικής πράξης που την επιβάλλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.