Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

ΓΟΝΙΟΣ ΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

ΓΟΝΙΟΣ ΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ


Το γεγονός της γέννησης είναι απλό. Το θέμα της εκπαίδευσης των γονιών είναι πολύ σημαντικό. Είναι ένα επάγγελμα χωρίς προετοιμασία.
Προκειμένου οι γονείς να μπορούν να αναθρέψουν σωστά τα παιδιά τους, χρειάζεται πρώτα οι ίδιοι να μάθουν το ρόλο τους. Αυτό γίνεται είτε παρακολουθώντας ειδικά σεμινάρια που γίνονται σε αρκετούς δήμους του Λεκανοπεδίου Αττικής δωρεάν, είτε σεμινάρια που οργανώνονται μέσω των σχολείων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.
Ο γονιός αρκετές φορές χρειάζεται πρώτα να μάθει να είναι σωστός γονιός, να έχει ήθος, παιδεία, κοινωνικότητα, και στη συνέχεια να προσπαθήσει να αναθρέψει σωστά τα παιδιά του. Έχει αποδειχθεί ότι συνήθως στην παιδική ηλικία τα παιδιά αντιγράφουν τους γονείς. Εάν οι γονείς είναι θετικοί, τότε και τα παιδιά τους θα είναι θετικά. Εάν οι γονείς είναι χαμογελαστοί, τότε και τα παιδιά τους θα είναι χαμογελαστά και πρόσχαρα. Εάν οι γονείς είναι αρνητικοί, τότε και τα παιδιά τους θα είναι αρνητικά.
Oι άσχημες συμπεριφορές γονέων, δυστυχώς ακολουθούν τα παιδιά τους σε όλη τους την ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.