Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΠΟΤΤΕ)

5/1/2012

Ύστερα από τις συνεχείς πιέσεις τόσο του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Αττικής, όσο και της ΟΠΟΤΤΕ, το Υπουργείο Παιδείας σήμερα ανακοίνωσε την λίστα των υποψήφιων φοιτητών που λόγω λάθους στην δήλωση της ειδικής κατηγορίας, βρέθηκαν εκτός σχολής. Η ανακοίνωση αφορά κυρίως τρίτεκνους αλλά και πολύτεκνους (παιδιά οικογενειών με 4 παιδιά) φοιτητές.

Το Υπουργείο Παιδείας αναγκάστηκε να προβεί στην δίκαιη εγγραφή των φοιτητών στις σχολές.

Το λάθος προερχόταν ότι εάν το Πρώτο παιδί της τρίτεκνης η πολύτεκνης οικογένειας έχει συμπληρώσει το 26ο έτος ηλικίας του, τότε οι φοιτητές δεν είχαν δικαίωμα να δηλώσουν την ειδική κατηγορία (τρίτεκνων – πολύτεκνων). Όμως το λάθος προκλήθηκε από τις απαντήσεις που εδίδοντο στους υποψήφιους φοιτητές από τους υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας. Οι φοιτητές δήλωσαν την ειδική κατηγορία, αλλά κατά τον έλεγχο των δικαιολογητικών όταν εγγράφοντο στις Σχολές, οι Σχολές τους διέγραψαν, διότι τα δικαιολογητικά δεν ήταν σωστά. Για όλο όμως αυτό το μπέρδεμα, την αγωνία των φοιτητών εάν είναι η όχι φοιτητές, ευθύνονται αποκλειστικά και μόνο οι υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας που έδιναν τις πληροφορίες.

Τρίτεκνοι δικαιώθηκε το ένα από τα δέκα αιτήματα των Τρίτεκνων στο Υπουργείο Παιδείας. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.