Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΑΜΕΣΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
1/1/2012

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΤΟ 2012

Στους τρίτεκνους για πρώτη φορά δόθηκαν 32 μόνο προνόμια με τον νόμο 3454/2006. Από την 1/1/2008 δόθηκε και το πολυτεκνικό επίδομα για πρώτη φορά στις τρίτεκνες οικογένειες. Δηλαδή 44 ευρώ για το πρώτο παιδί, 44 ευρώ για το δεύτερο παιδί, και 177 ευρώ για το τρίτο παιδί και μέχρι την ηλικία των 6 ετών. Τρίτεκνοι όμως δεν είναι μόνο οι τρίτεκνοι που σήμερα έχουν πολύ μικρά παιδιά.

Τρίτεκνοι είναι και αυτοί που έχουν τρία παιδιά φοιτητές, αλλά και όσοι έχουν μόνο το τρίτο τους παιδί φοιτητή και τα άλλα δύο παιδιά είναι μεγαλύτερα.

 Από το 2006 που δημιουργήθηκαν οι περισσότεροι Σύλλογοι Τριτέκνων, καθώς και από το 2007 που ξεκίνησε η δημιουργία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τρίτεκνων Οικογενειών Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ), το πάγιο αίτημα ήταν αλλά και είναι η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, ανεξαρτήτως της ηλικία των παιδιών τους. Σήμερα σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν πάνω από 60 Σύλλογοι Τριτέκνων και για να δημιουργηθεί η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων χρειάστηκε να γίνει Πανελλαδική Συγκέντρωση μία φορά στην Καρδίτσα και ακόμη τρεις φορές στην Αθήνα.

Από το 2010, η Πανελλαδική Ομοσπονδία λειτουργεί και έχει επιδείξει έργο. Σήμερα κάποιοι από τους Συλλόγους Τριτέκνων έχουν επιτύχει εκπτώσεις για τα μέλη τους, που είναι κάθε φορά είναι ορισμένου χρόνου. Δηλαδή εάν ένας Δήμος κάνει φέτος έκπτωση στις τρίτεκνες οικογένειες, δεν είναι υποχρεωμένος να το επαναλάβει και την επόμενη χρονιά. Χρειάζεται κάθε χρόνο να υποβάλλουμε αίτηση στους δήμους για να γίνει έκπτωση στα δημοτικά τέλη, και εάν εγκριθεί.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις Ναυτιλιακές Εταιρείες, όσες έκαναν έκπτωση στους τρίτεκνους το 2010 και το 2011, στις 10 Οκτωβρίου 2011 σταμάτησαν αιφνίδια την έκπτωση. Χρειάστηκε εξ΄ αρχής διαπραγμάτευση με τις Ναυτιλιακές Εταιρείες. Κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει μία Ιδιωτική Εταιρεία να κάνει έκπτωση.

Σήμερα οι Τρίτεκνοι Διεκδικούμε την πλήρη και άνευ όρων εξομοίωση με τους Πολύτεκνους, δηλαδή να μας δοθούν ακόμη τα 34 προνόμια επιπλέον που έχουν οι πολύτεκνοι αλλά δεν έχουν οι τρίτεκνες οικογένειες. Ο πληθυσμός της Ελλάδος συνεχώς συρρικνώνεται, οι εργαζόμενες νέες γυναίκες δύσκολα γεννούν, γι΄ αυτό είναι ευκολότερο οι δίτεκνοι να γίνουν τρίτεκνοι, από το να γίνουν πολύτεκνοι με τέσσερα παιδιά. Είναι ώριμο το αίτημα των τρίτεκνων να χαρακτηριστούν πολύτεκνοι. Ελπίζουμε ότι το 2012 η Πολιτεία θα πράξει το καθήκον της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.