Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα Τρίτη 20/12/2011 συναντήθηκε το Προεδρείο της ΟΠΟΤΤΕ με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα. Στην συνάντηση παρευρέθηκε η κα Μεσουρίδου Θεοκλήτη Α΄Υπεύθυνη ΜΜΕ της ΟΠΟΤΤΕ.
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε γόνιμο και θετικό κλίμα, ο Πρόεδρος κ. Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι τρίτεκνες οικογένειες, και για το λόγο αυτό ζητούν την πλήρη και άνευ όρων εξομοίωση με τους πολύτεκνους.
Ο κ. Τσίπρας που είναι και το τρίτο παιδί τρίτεκνης οικογένειας, δεσμεύτηκε ότι ο Συνασπισμός θα επικαιροποιήσει και θα επαναφέρει άμεσα την πρόταση νόμου που είχε καταθέσει στη Βουλή για την εξομοίωση των τρίτεκνων.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας δήλωσε:
«Εδώ και δυο χρόνια η ελληνική οικογένεια, δέχεται μια ανελέητη επίθεση. Απολύσεις, περικοπές, φόροι, χαράτσια, εφεδρεία. Η επίθεση αυτή δεν είναι μια θεωρητική επίθεση. Αφορά κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα κυρίως όμως κάθε οικογένεια που αναγκάζεται να επιβιώσει μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Την ίδια στιγμή το δημογραφικό πρόβλημα, παίρνει διαστάσεις εκρηκτικές και δεν υπάρχει καμία πρόνοια για να προστατευθεί η ελληνική οικογένεια. Δεν υπάρχει καμία πρόνοια προκειμένου να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη δυσάρεστη εκδοχή αλλά πολύ πιθανή την επόμενη δεκαετία να αντιμετωπίσουμε το θέμα του αφανισμού της ελληνικής οικογένειας και της μείωσης του πληθυσμού της χώρας μας.

Αναρωτιέμαι ποιο είναι το σχέδιο για την επόμενη δεκαετία;
Σήμερα τα νέα παιδιά μετά τις σπουδές τους φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό. Νέα ζευγάρια αφού μένουν ως τα 35 στο παιδικό δωμάτιο δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια, διότι δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν οικονομικά και δεν τεκνοποιούν. Αλλά και όσοι έχουν κάνει οικογένεια και έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά αντιμετωπίζονται από την πολιτεία λες και αυτό που διέπραξαν ήταν κάποιο έγκλημα.

Εμείς επαναφέρουμε την πρόταση νόμου που καταθέσαμε πριν από 4 χρόνια για την πλήρη θεσμική και νομική εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες. Και πιστεύουμε ότι είναι η ελάχιστη ανταπόκριση που οφείλει η πολιτεία απέναντι στις τρίτεκνες οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης μέσα σε αυτές τις συνθήκες της κρίσης.
Η ελάχιστη υποχρέωση για μια ασπίδα προστασίας απέναντι στην οικογένεια, σε μια περίοδο κρίσης αλλά και σε μια εξαιρετικά αρνητική προοπτική, εξ αιτίας του μεγάλου δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.